Ελλάδα|24.06.2021 18:01

Μετάλλαξη Δέλτα κορονοϊού: Συναγερμός στην Κρήτη – Έκτακτη σύσκεψη με συμμετοχή Τσιόδρα, Χαρδαλιά

Newsroom

Συναγερμός έχει σημάνει και στη χώρα μας για τη διασπορά της μετάλλαξης Δέλτα του κορονοϊού, ειδικά στην Κρήτη. Γι αυτό το λόγο θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη με τη συμμετοχή του Νίκου Χαρδαλιά, του Σωτήρη Τσιόδρα, του Άκη Σκέρτσου, του Θοδωρή Λιβάνιου, του Περιφερειάρχη αλλά και δημάρχων της Κρήτης στις 15:30. Ανήσυχος εμφανίστηκε και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης για την μετάλλαξη Δέλτα προσερχόμενος 

Χαρακτηριστικά, ο κ. Μητσοτάκης κατά την άφιξή του για τις εργασίες της Συνόδου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις Βρυξέλλες, δήλωσε ότι «στο ζήτημα του Covid αναμένουμε την άμεση ενεργοποίηση από όλες τις χώρες του Ευρωπαϊκού πιστοποιητικού από την 1η Ιουλίου, έτσι ώστε να επιτραπεί με τη μεγαλύτερη δυνατή άνεση η ελεύθερη μετακίνηση πολιτών εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Όμως, η μεγάλη πρόκληση εξακολουθεί και παραμένει η επιτάχυνση του ρυθμού των εμβολιασμών, καθώς βρισκόμαστε πια αντιμέτωποι με τη μετάλλαξη Δέλτα, η οποία έχει ήδη κάνει την εμφάνισή της σε όλες τις χώρες, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας».

Μετάλλαξη Δέλτα κορονοϊού – Αρκουμανέας: Νέα κρούσματα σε Αθήνα, Κρήτη, Κόρινθο

Λίγη ώρα νωρίτερα, ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ Παναγιώτης Αρκουμανέας, ανακοίνωσε νέα κρούσματα της μετάλλαξης σε Αθήνα, Κρήτη και Κόρινθο. Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ 100,3, τόνισε πως «ήδη έχουν ανακοινωθεί 11 κρούσματα της παραλλαγής τύπου Δέλτα, και αναμένεται να ανακοινωθούν περισσότερα σήμερα».

Ο κύριος Αρκουμανέας τόνισε ότι μέχρι τέλος Αυγούστου θα έχει κυριαρχήσει η μετάλλαξη τύπου Δέλτα στη χώρα μας. Έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για όσους συμπολίτες μας δεν έχουν εμβολιαστεί. «Κινδυνεύουν οι ανεμβολίαστοι», τόνισε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, υπογραμμίζοντας ότι το συγκεκριμένο στέλεχος της μετάλλαξης Δέλτα είναι 50-60% πιο μεταδοτικό. Διευκρίνισε πάντως ότι οι εμβολιασμένοι πολίτες καλύπτονται και από αυτή τη μετάλλαξη. 

«Για να αντέξουμε το καλοκαίρι πρέπει να εμβολιαστούμε» κατέληξε ο κύριος Αρκουμανέας, προτρέποντας τους πολίτες στη συνέχιση του εμβολιαστικού προγράμματος.  

Όλες οι ειδήσεις

Μονή Πετράκη: Συγκλονιστικές μαρτυρίες για την επίθεση με βιτριόλι

ΗΠΑ: Κατέρρευσε τμήμα πολυώροφου κτιρίου στο Μαϊάμι – Φόβοι για πολλά θύματα

Λήμνος: Η θαλάσσια βλέννα του Μαρμαρά «περικυκλώνει» το νησί

Καιρός: Τρίτη ημέρα καύσωνα - Πού θα φτάσει τους 42 βαθμούς η θερμοκρασία

Σωτήρης ΤσιόδραςΝίκος ΧαρδαλιάςμεταλλάξειςΚορονοϊός