Ελλάδα|25.06.2021 12:35

Γλυκά Νερά - Χρυσηίδα Δημουλίδου: Είπα τη γνώμη μου, είναι έγκλημα;

Newsroom

Κύμα αντιδράσεων στα social media προκάλεσε ανάρτηση της Χρυσηίδας Δημουλίδου με το σχόλιό της για τη δολοφονία της Καρολάιν από τον πιλότο Μπάμπη Αναγνωστόπουλο στα Γλυκά Νερά.

Η Χρυσηίδα Δημουλίδου γράφει ότι «Τα πράγματα είναι πολύ απλά κι ας μη ψάχνουν οι δημοσιογράφοι για "λαβράκια", δεν υπάρχουν». θεωρεί ότι: «Δεν πρόκειται για ειδεχθές έγκλημα, όπως αναφέρουν οι δημοσιογράφοι, πρόκειται για πνιγμό με μαξιλάρι, ούτε καν στραγγαλισμό. Η λέξη ειδεχθές ανήκει σε εγκλήματα που εμπεριέχουν ιδιαίτερο βασανισμό, τεμαχισμό, αίματα, φρικτές εικόνες», ενώ τελικά πιστεύει πως «δεν είχε προσχεδιάσει τον φόνο της... είναι ένα έγκλημα που έγινε σε κατάσταση ψυχικής φόρτισης, κοινώς θόλωσε το μυαλό, κάτω από συνεχόμενες καθημερινές εντάσεις. Δεν ήθελε να τη σκοτώσει, ούτε να στερηθεί το παιδί τους τη μητέρα του κι εκείνον. Παίζει και να υποψιαζόταν πως είχε βρει ήδη τον αντικαταστάτη του».

Διαβάστε όλη την ανάρτηση της Χρυσηίδας Δημουλίδου για τη δολοφονία της Καρολάιν

Η Χρυσηίδα Δημουλίδου μίλησε τηλεφωνικά στην εκπομπή «Ευτυχείτε» το πρωί της Παρασκευής (25/6) και είπε: «Αν διαβάσετε προσεκτικότερα το κείμενο θα δείτε ότι μόνο αυτό δεν λέω. Το κείμενο έχει παραποιηθεί, έχει γραφτεί τελείως διαφορετικά και έχει μεταφερθεί τελείως διαφορετικά, Σήμερα για αυτόν το λόγο έκανα μία καινούργια ανάρτηση. Εξακολουθώ να πιστεύω ότι ο φόνος έγινε σε μία στιγμή κούρασης δεν το είχε προσχεδιάσει. Το σκηνικό που έστησε αργότερα ήταν τόσο ανόητο, τόσο επιπόλαιο, το έχει προσχεδιάσει ένας άνθρωπος με ελάχιστη εμπειρία.

Ένας άνθρωπος (σαν εμένα) που γράφει βιβλία κοινωνικού περιεχομένου και αστυνομικά μπορεί να έχει τη δική του γνώμη; Έκανα μία ανάρτηση, είπα τη γνώμη μου, όπως χιλιάδες κόσμος που βγήκε και είπε ο καθένας τα δικά του. Είναι γυναικοκτονια και δεν υπερασπίζομαι κανέναν. Δεν τον γνωρίζω αυτό τον άνθρωπο. Από αυτό που είπαν ψυχολόγοι, κοινωνιολόγοι, αστυνομία, γείτονες, φίλοι και ο ίδιος είπα τη γνώμη μου. Πού είναι το κακό; Είναι έγκλημα; Δεν τον υπερασπίστηκα» είπε φανερά φορτισμένη η Χρυσηίδα Δημουλίδου.

«Η δολοφονία είναι δολοφονία και πρέπει να τιμωρείται παραδειγματικά»

Η Χρυσηίδα Δημουλίδου έκανε μια πιο πρόσφατη ανάρτηση στο προφίλ της στο Facebook όπου εξηγεί μεταξύ άλλων: 

«Ως άνθρωπος που έχει κάποιες γνώσεις, είπα την άποψη μου και τι θα μπορούσε να έχει οδηγήσει τον σύζυγο στην δολοφονία της γυναίκας που υποτίθεται αγαπούσε και ενώ μέχρι πριν 3 ώρες βρισκόταν σε ήρεμη ψυχική κατάσταση (όπως έδειξε η τελευταία φωτογραφία που τραβήχτηκε από την Καρολάιν όπου έπαιζε με την κόρη τους). Δηλαδή σηκώθηκε έτσι στα καλά καθούμενα και την έπνιξε στον ύπνο της ή προηγήθηκε καυγάς; Ήταν συσσωρευμένη οργή με αυτά που συνέβαιναν τους τελευταίους μήνες ανάμεσα τους ή του είπε πως αποφάσισε να φύγει με το παιδί;

Η σκηνοθετημένη ληστεία ήταν τόσο επιπόλαιη, πρόχειρη και ανόητη που ήταν σαν να έλεγε στην αστυνομία «Εγω την σκότωσα». Το κακοστημένο σκηνικό, ειδικά το δολοφονημένο σκυλί και ο τρόπος δολοφονίας του, με έκανε να εικάζω πως δεν το είχε προσχεδιάσει, κάτι συνέβη, κάτι ειπώθηκε εκείνο το βράδυ που τον οδήγησε στο έγκλημα. Είτε το προσχεδίασε είτε όχι, δεν αλλάζει στο ελάχιστο την καταδίκη του ούτε ελαφρύνει τη θέση του, η δολοφονία είναι δολοφονία και πρέπει να τιμωρείται παραδειγματικά, ειδικά η δική του που εμπεριέχει και δολοφονία ζώου, ακόμη σκληρότερη. Δείτε την ανάρτηση:

«Θεωρώ ότι η επίθεση που έγινε εναντίον μου, είναι εσκεμμένη, έχοντας ρίζες από παλιά, συμβαίνει κάθε φορά που, ω, τι σύμπτωσις, εκδίδεται νέο βιβλίο μου και κατευθύνεται από ομάδες που σκοπό έχουν να πλήξουν το συγγραφικό κύρος μου. Σήμερα με κάλεσαν τουλάχιστον οκτώ κανάλια να μιλήσω γι αυτό το θέμα και μίλησα τηλεφωνικά σε τέσσερα εξηγώντας ότι δεν είμαι ελέφαντας.

Στην Ελλάδα, η παραποίηση και διαστρέβλωση λέξεων και κειμένων, η διαπόμπευση ανθρώπων που ξεχωρίζουν με τη δουλειά τους ή οτιδήποτε ταλέντο έχουν, θεωρείται καθήκον και ο «κανιβαλισμός» το γεύμα της ημέρας. Όσοι κατέχουν Ελληνικά κατάλαβαν πολύ καλά τι έγραψα και όσοι έχουν ικανό δείκτη νοημοσύνης και ενσυναίσθησης αντελήφθησαν τι παιχνίδια παίζονται και γιατί παίζονται. Είπα την γνώμη μου προσπαθώντας μέσα από συζήτηση και τις γνώμες άλλων να καταλάβω τι μπορεί να συνέβη εκείνο το μοιραίο βράδυ, δεν απαίτησα από κανένα να αποδεχτεί τα λεγόμενα μου.

Το να συζητάς όμως πολιτισμένα είναι παράπτωμα, οι ύβρεις και η μείωση της προσωπικότητας μέσα από τα "κατηγορώ", κυρίως ψεύτικων προφίλ, η νέα μόδα και ο αριθμός των like στο instagram , η αξιολόγηση του κύρους ενός ανθρώπου. Λυπάμαι για όλη αυτή την κατάντια, για όλη αυτή την επιθετικότητα.» έγραψε η Χρυσηίδα Δημουλίδου.

Η Χρυσηίδα Δημουλίδου μίλησε και στην εκπομπή «Πρωινό» όπου υπήρξε μεγάλη ένταση με Γιώργο Λιάγκα και Φαίη Σκορδά. Η συγγραφέας είπε στον παρουσιαστή: «Με παραφράζετε! Μη μου παριστάνετε τον έξυπνο για να πουλήσετε, μη μου ρίξετε καμία ευθύνη».

Όλες οι ειδήσεις

Τένια Μακρή: Ξεκαθαρίζει τι εννοούσε με το «γοητευτική προσωπικότητα ο πιλότος»

Μετάλλαξη Δέλτα: Προειδοποίηση Τζανάκη - Μέχρι τέλος Αυγούστου θα επικρατήσει σε όλη την Ελλάδα

Γλυκά Νερά – Αντιστράτηγος ΕΛ.ΑΣ.: Μετά την Καρολάιν, ήταν τεράστιος ο κίνδυνος και για το παιδί

Μονή Πετράκη – Επίθεση με καυστικό υγρό: «Δεν είναι τρελός ο ιερέας, αλλά λαοπλάνος»

Γλυκά Νερά - Σάλος: «Γοητευτική προσωπικότητα ο πιλότος», λέει η Τένια Μακρή

γυναικοκτονίαΧρυσηίδα ΔηµουλίδουΓλυκά ΝεράΜπάμπης ΑναγνωστόπουλοςΚαρολάιν