Ελλάδα|17.01.2019 16:52

Θεσσαλονίκη: «Σήκωσαν» χαλκό βάρους 3,5 τόνων από τη Νέα Παραλία (pics)

Τίμος Φακαλής

Φύλλα χαλκού βάρους 3,5 τόνων «σήκωσαν» άγνωστοι από τον καταρράκτη στον Κήπο του Νερού στη Νέα παραλία  μία μόλις μέρα μετά την συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο Γιάννης Μπουτάρης με αφορμή τα περιστατικά βανδαλισμού που παρατηρούνται όλο και πιο συχνά στο παραλιακό μέτωπο. 

Το νέο κρούσμα βανδαλισμού σημειώθηκε το βράδυ είτε το βράδυ της Τρίτης είτε της Τετάρτης και γνωστοποίησε με σημερινή ανακοίνωσή του ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, Περιβάλλοντος και Καθαριότητας, Θανάσης Παππάς.

Σύμφωνα με τον ίδιο «εκλάπησαν δύο σειρές φύλλων χαλκού, μήκους 88,00μ. και πλάτους 0,45μ. έκαστο, που κάλυπταν το κανάλι υπερχείλισης του καταρράκτη, δίπλα στο πεζοδρόμιο της οδού Μ. Κάλλας. Η κλοπή διαπράχθηκε πολύ πιθανόν από πολυπληθή ομάδα, αφού απαιτήθηκε ιδιαίτερα χρονοβόρα διαδικασία -εργασία για να αποκολληθούν όλα τα παραπάνω, να φορτωθούν σε οχήματα και να απομακρυνθούν».

Η διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης έστειλε επιστολή προς τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης προκειμένου να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες και στον εντοπισμό και σύλληψη των δραστών, ενώ το περιστατικό θα γνωστοποιηθεί και στην Εισαγγελία Θεσσαλονίκης.

«Θέλω να καταγγείλω τον «ασύμμετρο πόλεμο» που συντελείται στη Νέα Παραλία, λόγω των συνεχών βανδαλισμών και των κλοπών αυτών των στοιχείων αστικού εξοπλισμού και να ζητήσω τη σύμπραξη όλων των φορέων με μοναδικό σκοπό να παταχθεί το απαράδεκτο αυτό φαινόμενο που πλήττει την κοινωνία μας προτού να είναι πάρα πολύ αργά» κατέληξε σε ανακοίνωσή του ο κ.Παππάς.

Σε δηλώσεις του την Τετάρτη (17/01) ο Γιάννης Μπουτάρης πρότεινε ιδιωτική φύλαξη-σεκιούριτι στην Νέα Παραλία για να μπορέσει να προφυλαχθεί από τους βανδαλισμούς μία από πιο εμβληματικές αναπλάσεις που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια στην πόλη. 

Από τον Μάρτιο θα κλείνουν τα βράδια οι πόρτες στους Κήπους της Νέας παραλίας από δημοτικούς υπαλλήλους της καθαριότητας  και θα ανοίγουν το πρωί σε μια προσπάθεια να μειωθούν τα περιστατικά κλοπών που έχουν παρατηρηθεί το τελευταίο διάστημα.

Γιάννης ΜπουτάρηςΘεσσαλονίκηπαραλία ΘεσσαλονίκηςΘανάσης Παππάς