Ελλάδα|25.06.2021 21:20

Καστελόριζο: Φως στην υπόθεση καταδίωξης με το τουρκικό ταχύπλοο

Newsroom

Φως στην περίεργη υπόθεση με την καταδίωξη από το Λιμενικό του τουρκικού ταχυπλόου, ανοιχτά του Καστελόριζου φαίνεται να ρίχνουν οι μαρτυρίες των δύο Τούρκων συλληφθέντων.

Στο μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του OPEN αποκαλύφθηκε τι ισχυρίστηκαν οι δύο «ταξιδιώτες» στις ελληνικές αρχές.

«Επειδή δεν διαθέτουμε έγγραφα σκάφους και δίπλωμα φοβόμασταν μη μας εντοπίσει τουρκική ακτοφυλακή και έτσι η πορεία που επιλέξαμε να κάνουμε ήταν να περάσουμε πίσω από τα ελληνικά νησιά», ισχυρίστηκαν οι δύο συλληφθέντες. Στην ερώτηση των αρχών, γιατί δε σταμάτησαν παρά τα σήματα των λιμενικών, απάντησαν: «Μας προσέγγισε το σκάφος του Λιμενικού με αναμμένο φάρο και μας μιλούσαν από το μεγάφωνο χωρίς να καταλαβαίνουμε τι λένε. Εκείνη την ώρα φοβηθήκαμε και για να ξεφύγουμε αναπτύξαμε ταχύτητα. Οι λιμενικοί μας κυνήγησαν, προσπαθώντας να μας σταματήσουν και τελικά προκειμένου να το κάνουν πυροβόλησαν τη μηχανή του σκάφους».

Στο Open μίλησε και η δικηγόρος τους, Μαρία Μανώλακα, η οποία ισχυρίστηκε ότι «δεν είχαν σκοπό να εισέλθουν στην Ελλάδα, ούτε μετέφεραν παράνομους μετανάστες, ούτε έκαναν μεταφορά κάποιας άλλης ουσίας».

Το χρονικό της επεισοδιακής σύλληψης

Υπενθυμίζεται ότι, την Τρίτη στις 00:20 μετά τα μεσάνυχτα το Παρατηρητήριο Μεγίστης ενημέρωσε σκάφος του Λιμενικού που περιπολούσε στην περιοχή, για την ύπαρξη ταχύπλοου σκάφους το οποίο κινούνταν εντός ελληνικών χωρικών υδάτων, με δυτική κατεύθυνση περί το ένα ναυτικό μίλι από το Καστελόριζο. Άμεσα οι λιμενικοί που επέβαιναν στο σκάφος, κάνοντας χρήση σειρήνας, οπτικών σημάτων και άλλων μέσων ζήτησαν από τους επιβαίνοντες στο ταχύπλοο να σταματήσουν, χωρίς επιτυχία. Ακολούθησε καταδίωξη και τότε ο χειριστής του ταχύπλοου επιχείρησε να διαφύγει κάνοντας επικίνδυνους ελιγμούς, κινούμενος μάλιστα αντικανονικά προς το σκάφος του Λιμενικού.

Τότε οι άνδρες του Λ.Σ., έριξαν προειδοποιητικούς πυροβολισμούς σε ασφαλή τομέα και στη μηχανή του ταχύπλοου, καταφέρνοντας έτσι να ακινητοποιήσουν το σκάφος και να συλλάβουν τους δύο επιβάτες τουρκικής καταγωγής ηλικίας 31 και 25 ετών αντίστοιχα.

Οι δύο αλλοδαποί, που δεν φέρουν έγγραφα νόμιμης παραμονής στη χώρα μας, μεταφέρθηκαν στη Ρόδο και το μεσημέρι της Πέμπτης προσήχθησαν ενώπιον εισαγγελέα συνοδεία προσωπικού του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ρόδου. Οι δύο συλληφθέντες πήραν προθεσμία να απολογηθούν για αύριο Σάββατο στις 12:00 το μεσημέρι.

Όλες οι ειδήσεις

Προνόμια εμβολιασμένων: Data, εισιτήρια, μπαρ - Ολα όσα είναι στο τραπέζι

Μετάλλαξη Δέλτα: Απειλεί η Μέρκελ με καραντίνα σε Γερμανούς τουρίστες από Ελλάδα

Μύκονος: Αγριο ξύλο από 15 άτομα στον σωματοφύλακα του Νταν Μπιλζέριαν

Φανταστικός Λευτέρης Πετρούνιας! Εκανε τέλεια προσπάθεια και πάει Ολυμπιακούς Αγώνες

Καιρός: Κορυφώνεται ο καύσωνας με θερμοκρασίες έως 43 βαθμούς

καταδίωξηΛιμενικό ΣώμαπυροβολισμοίΚαστελόριζο