Ελλάδα|26.06.2021 14:03

Προμαχώνας: Ουρές τουριστών και ταλαιπωρία υπό συνθήκες καύσωνα

Newsroom

Ουρές χιλιομέτρων σχημάτιζαν τα οχήματα στο τελωνείο του Προμαχώνα. Για ένα ακόμα Σαββατοκύριακο μεγάλη ταλαιπωρία περίμενε όσους τουρίστες επισκέπτονται τη χώρα μας αφού ο καύσωνας και οι καθυστερήσεις κάνουν ακόμη δυσκολότερο το ταξίδι τους.

Αν και η κατάσταση έχει βελτιωθεί τις τελευταίες μέρες με την προσθήκη μίας ακόμη γραμμής ελέγχου, εξακολουθούν να καταγράφονται καθυστερήσεις στη διέλευση των συνόρων. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Open, τα οχήματα συνεχώς αυξάνονται και οι ουρές αναμένεται να μεγαλώσουν ακόμα περισσότερο, καθώς πολλοί τουρίστες, κυρίως από τη Ρουμανία και τη Βουλγαρία ξεκινούν τις διακοπές τους. Mάλιστα αναμένεται ρεκόρ διελεύσεων το Σάββατο.

Οι καθυστερήσεις οφείλονται κυρίως στο γεγονός ότι οι μόλις τέσσερις λωρίδες διέλευσης δεν επαρκούν για να εξυπηρετήσουν γρήγορα τον μεγάλο όγκο των αυτοκίνητων, δεδομένου ότι σε κάθε διερχόμενο γίνεται έλεγχος για το PLF, αλλά και για τα έγγραφα που πιστοποιούν ότι είτε έχει νοσήσει από κορoνοϊό, είτε είναι πλήρως εμβολιασμένος, είτε έχει αρνητικό τεστ, μοριακό ή ταχείας ανίχνευσης. Για όσους πάντως δεν έχουν τα απαραίτητα υγειονομικά πιστοποιητικά, κλιμάκιο του ΕΟΔΥ που βρίσκεται στον τελωνειακό σταθμό διενεργεί rapid test.

Όλες οι ειδήσεις

Μετάλλαξη Δέλτα: Οι φόβοι των ειδικών και το ενδεχόμενο τέταρτου κύματος και τοπικών lockdown

Κατερινόπουλος για Γλυκά Νερά: «Θεωρώ ότι ήταν προμελετημένο έγκλημα»

ΟΑΣΘ: Περίπου 50 λεωφορεία αποσύρονται καθημερινά λόγω καύσωνα και έλλειψης κλιματιστικών

Γεωργιάδης: Τη Δευτέρα ανακοινώσεις για κλειστούς χώρους - Τι είπε για τα προνόμια των εμβολιασμένων

Καιρός - Καύσωνας: Καμίνι η χώρα και το Σάββατο - Τους 43 βαθμούς θα αγγίξει ο υδράργυρος

καύσωναςτουρίστεςΠρομαχώναςτελωνείο Προμαχώνα