Ελλάδα|17.01.2019 19:08

Θεσσαλονίκη: Τα βρόντηξε η Καλυψώ Γούλα-Μύλος στην παράταξη Μπουτάρη

Τίμος Φακαλής

Η… ευλογία του Γιάννη Μπουτάρη στον Σπύρο Βούγια «να πιάσει διψήφιο ποσοστό και να περάσει στο δεύτερο γύρο» μετά την κατ’ ιδία συνάντησή τους την Τετάρτη (16.01) προκάλεσε αλυσιδωτές αντιδράσεις στην «Πρωτοβουλία» βγάζοντας  εκτός κούρσας από τη διεκδίκηση της δημαρχίας Θεσσαλονίκης την Καλυψώ Γούλα η οποία ανακοίνωσε την απόσυρσής της. Πικραμένη και από τον ίδιο τον Γιάννη Μπουτάρη για την στάση του, η Καλυψώ Γούλα παραιτείται και από τη θέση της Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, όσο και από αυτήν της δημοτικής συμβούλου. 

Γιάννης Μπουτάρης και Καλυψώ Γούλα πορεύτηκαν μαζί τα τελευταία χρόνια ενώ είναι αυτή που έβαλε το σώμα της μπροστά προστατεύοντας τον δήμαρχο στην επίθεση που δέχτηκε κατά τη διάρκεια  των εκδηλώσεων μνήμης για τη Γενοκτονία των Ποντίων.


Ωστόσο οι δηλώσεις Μπουτάρη μετά τη συνάντηση με τον Σπύρο Βούγια  και οι ευχές του δημάρχου στον δεύτερο προκάλεσαν αναταράξεις στην Πρωτοβουλία ενώ θεωρήθηκαν από την Καλυψώ Γιούλα ως άδειασμα της υποψηφιότητάς της.  «Εύχομαι καλή επιτυχία και διψήφια νούμερα για να είναι στην πρώτη δυάδα και να διεκδικήσει τη δημαρχία. Αυτός πρέπει να 'ναι ο στόχος του Σπύρου Η Καλυψώ Γούλα με τον Σπύρο Βούγια μπορούν να βρουν κοινά σημεία συνεργασίας εν όψει των επερχόμενων αυτοδιοικητικών εκλογών» είπε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης ανοίγοντας τον ασκό του Αιόλου στην Πρωτοβουλία.  

«Δυστυχώς, ορισμένοι άνθρωποι με τους οποίους συμπορευτήκαμε όλα αυτά τα χρόνια, διαμορφώνοντας νέα δεδομένα για την πόλη μας, μη αποδεχόμενοι τη νομιμότητα και το αποτέλεσμα που προέκυψε με τη συμμετοχή του 80% του εκλογικού σώματος, κατέλυσαν κάθε έννοια δημοκρατίας και συλλογικότητας, αυτονόητων βασικών αρχών της παράταξής μας. Στη συνέχεια επέλεξαν να υπονομεύσουν την πορεία της παράταξης προς τις εκλογές διαπραγματευόμενοι πίσω από κλειστές πόρτες το προσωπικό τους μέλλον» τόνισε σε ανακοίνωσή της  η Καλυψώ Γούλα και πρόσθεσε: 

«Ο αξιακός μου κώδικας, η προσωπική μου διαδρομή και η αξιοπρέπειά μου με αναγκάζουν να αποσύρω την υποψηφιότητά μου με την «Πρωτοβουλία» και ταυτόχρονα να υποβάλω την παραίτησή μου τόσο από τη θέση της Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, όσο και από αυτήν της δημοτικής συμβούλου».

δήμος ΘεσσαλονίκηςΓούλα Γιάννης Μπουτάρης ΠρωτοβουλίαΓιάννης Μπουτάρης