Ελλάδα|28.06.2021 20:05

Κομοτηνή: Ο «Πόντος» Θρυλορίου τίμησε τη μνήμη του Γιώργου Ποζίδη, με μια συγκινητική βραδιά

Newsroom

Τον Αύγουστο του 2019 σόκαρε τους πάντες, όταν έφυγε αιφνιδίως από τη ζωή σε ηλικία 63 ετών. Ο θρύλος της ελληνορωμαϊκής και Ολυμπιονίκης Γιώργος Ποζίδης δεν ήταν αγαπητός μόνο μέσα στους αγωνιστικούς χώρους, ή στη Θεσσαλονίκη όπου ζούσε, αλλά έχαιρε μεγάλης εκτίμησης μεταξύ των συμπατριωτών του, των Ποντίων.

Έτσι, την Παρασκευή ο «Πόντος» Θρυλορίου αποφάσισε να τιμήσει τη μνήμη του.

Μπορεί το 1ο Ποδοσφαιρικό Τουρνουά «Γιώργος Ποζίδης» που επρόκειτο να φιλοξενηθεί στο ΔΑΚ Κομοτηνής να μην πραγματοποιήθηκε λόγω τεχνικών προβλημάτων, ωστόσο απονεμήθηκε βραδείο στην Κ12 του ΠΑΟΚ Κομοτηνής για την κατάκτηση του Vermio Soccer Festival 2021.

Ακολούθησε μουσική βραδιά που προλόγισε ο Κωνσταντίνος Φωτιάδης, μιλώντας για τον Γιώργο Ποζίδη. Ο «Πόντος» Θρυλορίου τίμησε τόσο τον ομότιμο καθηγητή όσο και τους Πλούταρχο Κανετίδη και Γιώργο Τερζόπουλο. Το παρών έδωσε ο γιος του Γιώργου Ποζίδη, Θεόδωρος.

«Εκπληρώθηκε μία ηθική υποχρέωση», δήλωσε στο Liga TV ο πρόεδρος της ποδοσφαιρικής ομάδας Μιχάλης Κακουλίδης, που ευχαρίστησε τον κόσμο που έδωσε το παρών αψηφώντας τον καύσωνα.

Επίσης, παρουσιάστηκε η νέα φανέλα της ομάδας, παρόμοια με αυτή που φορούσαν τα μέλη του «Πόντου» Μερζιφούντας, τα οποία απαγχονίστηκαν το 1921 κατά τη διάρκεια της Γενοκτονίας των Ποντίων.

Έκπληξη του γλεντιού, το οποίο… κράτησαν οι Αλέξης Παρχαρίδης, Παντελής Δημόπουλος και Άκης Μαρμαρίδης, ήταν η παρουσία της Ντεβρίμ Καβαλί. Η Τουρκάλα καλλιτέχνης και ακτιβίστρια υπέρ της Γενοκτονίας των Ποντίων ζει μόνιμα στη Γερμανία.

Πηγή: PontosNews

Όλες οι ειδήσεις

Freedom pass: Πώς θα λειτουργεί και πού θα χρησιμοποιείται - Όσα πρέπει να γνωρίζετε

Γλυκά Νερά: Όλο το σκεπτικό της εισαγγελέως για την επιμέλεια της μικρής Λυδίας

Freedom pass: 150 ευρώ στους νέους - «Τσιμπήστε την ευκαιρία να τσιμπηθείτε με εμβόλιο», είπε ο Μητσοτάκης

Εμβόλιο AstraZeneca - Νέα προειδοποίηση ΕΟΦ: Ποιοι δεν πρέπει να το κάνουν

Το «Πηγάδι της Κόλασης»: Η μυστηριώδης τρύπα που βγάζει αφόρητη μυρωδιά και παραμένει ανεξερεύνητη

ΠόντοςεκδήλωσηΚομοτηνή