Ελλάδα|28.06.2021 22:58

Από Τετάρτη 28 Ιουνίου οι αυστηρότερες προϋποθέσεις για είσοδο Ρώσων πολιτών στην Ελλάδα

Newsroom

Αρνητικό τεστ ανίχνευσης κορονοιού 48 ωρών για το rapid ή 72 ωρών για το PCR ανεξαρτήτως εάν είναι εμβολιασμένοι ή όχι, καθώς επίσης και υποχρεωτικός έλεγχος με τεστ κατά την άφιξή τους στην Ελλάδα θα απαιτείται από μεθαύριο Τετάρτη 30 Ιουνίου στις 6 το πρωί για την είσοδο Ρώσων πολιτών στη χώρα μας.

Η αλλαγή των προϋποθέσεων εισόδου Ρώσων στην Ελλάδα εφαρμόζεται ύστερα από τη χθεσινή Κοινή Υπουργική Απόφαση, αλλά και τη νέα οδηγία που εξέδωσε σήμερα η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ) δεδομένης της έκρηξης κρουσμάτων.

Ειδικότερα τροποποιούνται δύο από τις προϋποθέσεις εισόδου στη χώρα που έχουν ως στόχο τον περιορισμό της διασποράς της νόσου COVID-19 και θα ισχύουν τα ακόλουθα:

  • Όλοι οι ταξιδιώτες/μόνιμοι κάτοικοι από Ρωσία με προορισμό την Ελλάδα θα πρέπει να φέρουν βεβαίωση αρνητικού τεστ PCR (72 ωρών) ή rapid test (48 ωρών). Το μέτρο αυτό είναι υποχρεωτικό και ισχύει για όλους τους επιβάτες που είναι μόνιμοι κάτοικοι Ρωσίας είτε είναι εμβολιασμένοι είτε όχι.
  • Επιπλέον, όλοι οι ταξιδιώτες/μόνιμοι κάτοικοι από τη Ρωσία θα υποβάλλονται υποχρεωτικά και σε έλεγχο με τεστ για τον Covid-19 κατά την άφιξή τους στην Ελλάδα.
  • Σε περίπτωση θετικής διάγνωσης θα υποβάλλονται σε καραντίνα δέκα ημερών και θα απαιτηθεί αρνητικό τεστ PCR την τελευταία ημέρα της καραντίνας.

Όλες οι ειδήσεις

Εθνική Πινακοθήκη: Βρέθηκε πίνακας του Πικάσο που είχε κλαπεί το 2012

Γλυκά Νερά: Όλο το σκεπτικό της εισαγγελέως για την επιμέλεια της μικρής Λυδίας

Αλλαγές στα σχολεία: Στο νηπιαγωγείο από 4 ετών όλα τα παιδιά από τη νέα χρονιά

Εμβόλιο AstraZeneca - Νέα προειδοποίηση ΕΟΦ: Ποιοι δεν πρέπει να το κάνουν

Το «Πηγάδι της Κόλασης»: Η μυστηριώδης τρύπα που βγάζει αφόρητη μυρωδιά και παραμένει ανεξερεύνητη

Υπηρεσία Πολιτικής ΑεροπορίαςτουρίστεςΡώσοιΚορονοϊός