Ελλάδα|29.06.2021 15:03

Προνόμια εμβολιασμένων: Πώς θα ανοίξουν οι υπαίθριοι χώροι ψυχαγωγίας

Newsroom

Τα προνόμια αλλά και τους περιορισμούς που θα καταργηθούν το επόμενο διάστημα για τους πλήρως εμβολιασμένους έναντι του κορονοϊού ανακοίνωσε η κυβέρνηση, μία ημέρα μετά τις ανακοινώσεις για την «κάρτα ελευθερίας» στους νέους έως 25 ετών. Μετά την ανακοίνωση των προνομίων για τους νέους που εμβολιάζονται και τo Freedom Pass, την προπληρωμένη κάρτα των 150 ευρω, ακολούθησαν οι ενημερώσεις από τους υπουργούς Γιώργο Γεραπετρίτη και Άδωνι Γεωργιάδη οι οποίοι παρουσίασαν το πλαίσιο λειτουργίας υπηρεσιών ψυχαγωγίας για εμβολιασμένους και μη. 

Ο υπουργός Επικαρατείας, Γιώργος Γεραπατρίτης, επισήμανε ότι ο στόχος είναι τριπλός: Να εξυπηρετηθεί το μεγάλο εγχείρημα του εμβολιασμού, να δημιουργήσουμε ένα συνολικό πλέγμα προστασίας της δημόσιας υγείας εκεί που υπάρχει συγχρωτισμός και να αποκατασταθεί σταδιακά η ελευθερία των πολιτών που έχουν εμβολιαστεί.

Πιο αναλυτικά:

Όσον αφορά στους υπαίθριους χώρους ψυχαγωγίας καθήμενων πλην γηπέδων θα ισχύουν τα εξής:

  • Στους αμιγείς χώρους στους οποίους θα μπορούν να εισέρχονται μόνο εμβολιασμένοι και νοσήσαντες θα υπάρχει 85% πληρότητα και δεν θα είναι υποχρεωτική η μάσκα. 
  • Στους μεικτούς χώρους, 75% πληρότητα για χώρους κάτω των 1.000 καθήμενων, 70% πληρότητα για χώρους κάτω των 5.000 καθήμενων, 65% πληρότητα για χώρους κάτω των 15.000 καθήμενων. Η χρήση μάσκας θα είναι υποχρεωτική σε όλους τους χώρους. 

Όλες οι ειδήσεις

Πώς θα λειτουργήσουν κλειστοί και ανοιχτοί χώροι εστίασης και διασκέδασης για εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους

Ανακοινώσεις για τους πίνακες Πικάσο και Μοντριάν - «Η Εθνική Πινακοθήκη επουλώνει το μέγιστο τραύμα της»

Προανακριτική: «Παράβαση καθήκοντος» καταλογίζει η ΝΔ στον Ν. Παππά για τις τηλεοπτικές άδειες

Eμβόλιο: Ολοταχώς για τρίτη δόση από Σεπτέμβριο λόγω της μετάλλαξης Δέλτα – Τι μελετούν οι ειδικοί

Πιστοποιητικό εμβολιασμού: Πως μπορείτε να το εκδώσετε - Η διαδικασία στην πλατφόρμα

ανοιχτοί χώροιεμβολιασμοίεμβολιασμένοιΚορονοϊόςπρονόμια