Ελλάδα|29.06.2021 20:42

Εθνική Πινακοθήκη: Ετοιμος να διαφύγει ήταν ο δράστης - Ο ρόλος «κλειδί» των social media

Newsroom

Για την Ολλανδία ετοιμαζόταν να αναχωρήσει ο 49χρονος ελαιοχρωματιστής ο οποίος παραδέχτηκε πως διέπραξε την κλοπή των πινάκων από την Εθνική Πινακοθήκη το 2012, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του OPEN και της Μίνας Καραμήτρου. Το γεγονός αυτό επίσπευσε την επιχείρηση της Αστυνομίας για τη σύλληψή του.

Επιπλέον, σημαντικό ρόλο στον εντοπισμό του δράστη έπαιξαν τα social media, στα οποία ο 49χρονος ελαιοχρωματιστής ήταν ιδιαίτερα ενεργός. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του  OPEN, το 2014, δηλαδή δύο μόλις χρόνια μετά τη μεγάλη κλοπή στην Εθνική Πινακοθήκη ο δράστης έκανε συνεχόμενες αναρτήσεις στα social media με έργα τέχνης. Μάλιστα είχε έμμονη να ανεβάζει έργα του Ολλανδού ζωγράφου Πιτ Μοντριάν και πιο συγκεκριμένα ανεμόμυλους. Υπενθυμίζεται πως το έργο το Πιτ Μοντριάν το οποίο είχε κλέψει το 2012 ήταν ο πίνακας «Ανεμόμυλος Στάμμερ».

Σύμφωνα με το OPEN, ρόλο κλειδί στην εξιχνίαση της υπόθεσης και της εύρεσης των έργων τέχνης έπαιξε μία αστυνομικός, η οποία πριν από 9 χρόνια βρέθηκε στο τμήμα Διαρρηκτών και σήμερα είναι η προϊσταμένη του τμήματος. Η συγκεκριμένη αστυνομικός με υπομονή και συνεχή παρακολούθηση στα social media κατάφερε να εντοπίσει τον δράστη, ο οποίος τελικά συνελήφθη.

Όλες οι ειδήσεις

Κορονοϊός - Εμβόλια: 40 περιστατικά μυοκαρδίτιδας και περικαρδίτιδας στην Ελλάδα

Εθνική Πινακοθήκη: Λεπτό προς λεπτό η κλοπή του Πικάσο - Ολη η απολογία του 49χρονου

Έκτακτο δελτίο ΕΜΥ για καύσωνα: Oδηγίες από την Πολιτική Προστασία - Πώς θα προστατευτείτε από την ζέστη

Εστίαση: Πώς θα λειτουργήσει - Τι ισχύει για κλαμπ, γήπεδα, μπουζούκια

Αναδρομικά: Ανατροπή για συνταξιούχους - Αναβάλλεται η πληρωμή

ΕΛ.ΑΣκλέφτηςκλοπήΠάμπλο ΠικάσοΠιτ ΜοντριάνΕθνική Πινακοθήκη