Καιρός: Γιατί ήταν «διπρόσωπος» ο Ιούνιος – Η μεγάλη διαφορά στις θερμοκρασίες
NewsroomΠολύ κοντά στα κανονικά για την εποχή επίπεδα κυμάνθηκε η μέση θερμοκρασία σε όλη τη χώρα τον Ιούνιο του 2021, σύμφωνα με τις καταγραφές 52 μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr.
Καιρός: Γιατί ήταν διπρόσωπος ο Ιούνιος
Οι θερμοκρασίες αποκαλύπτουν μια «διπροσωπία», καθώς υπήρξε μια ισοστάθμιση των αρκετά ψυχρών ημερών κατά το πρώτο μισό του μήνα με τις ακραία υψηλές θερμοκρασίες μετά τις 18 Ιουνίου.
Κατά το πρώτο μισό του μήνα μεταξύ 1 και 17 Ιουνίου η μέγιστη θερμοκρασία ήταν καθημερινά χαμηλότερη από τις φυσιολογικές για την εποχή τιμές, ενώ μεταξύ 23 και 30 Ιουνίου η θερμοκρασία ήταν συνεχώς πολύ πάνω από τον μέσο όρο της περιόδου 2010-2019.
Στη Μακεδονία και την Κρήτη η μέση μέγιστη θερμοκρασία υπολογίστηκε ακριβώς ίση με τον μέσο όρο της περιόδου 2010-2019, ενώ στην υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα οι αντίστοιχες τιμές ήσαν ελαφρώς υψηλότερες, μικρότερες όμως από ένα βαθμό Κελσίου πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα. Στα νησιά του Αιγαίου καταγράφηκε μικρή αρνητική απόκλιση -0,1 βαθμού.
Νέα μέτρα: Οι αλλαγές σε εστίαση, κέντρα διασκέδασης και λιανεμπόριο – Αναλυτικά η απόφαση
Γεωργιάδης: «Αν ξαναμπούμε σε lockdown η οικονομία θα καταστραφεί»
Έρρικα Πρεζεράκου: Η Αναστασία δεν υποφέρει πια - Πέθανε η 7χρονη ανιψιά της
- Η «εισβολή» διαρρηκτών, η «τρύπα» στην ασφάλεια των εγκαταστάσεων της ΥΠΑ και τα αμείλικτα ερωτήματα
- Πώς έγινε η τραγωδία με το καταμαράν στην Κερύνεια - Τουλάχιστον 7 νεκροί και δεκάδες αγνοούμενοι
- «Ο όγκος αποδείχθηκε τεράτωμα»: Η ιστορία της 12χρονης που ήρθε για διακοπές στην Ελλάδα και της έσωσαν τη ζωή
- Ο «ήρωας» του Νεπάλ: Πώς δάσκαλος κατάφερε να σώσει 1.643 παιδιά από τις φονικές πλημμύρες