Ελλάδα|06.07.2021 12:59

Κρήτη – Αγωνία για 16χρονο: Βούτηξε στη θάλασσα και τραυματίστηκε άσχημα – Νοσηλεύεται στη ΜΕΘ

Newsroom

Στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου, σε ιδιαίτερα κρίσιμη κατάσταση, εξακολουθεί να νοσηλεύεται ο 16χρονος που τραυματίστηκε σοβαρά σε αυχένα και σπονδυλική στήλη έπειτα από βουτιά στη θάλασσα στα Φαλάσαρνα, στην Κρήτη.

Ο νεαρός υποβλήθηκε σε πολύωρο χειρουργείο το μεσημέρι της Δευτέρας, στο οποίο οι γιατροί προχώρησαν σε σπονδυλοδεσία. Τα επόμενα 24ωρα χαρακτηρίζονται ιδιαίτερα κρίσιμα για την πορεία της υγείας του.

«Έγινε σπονδυλοδεσία, και το χειρουργείο πήγε καλά. Ασφαλείς εκτιμήσεις δεν μπορούν να γίνουν αυτή την ώρα, ενώ έχει ξεκινήσει η διαδικασία αφύπνισης του» δήλωσε στο cretapost ο διοικητής του Πανεπιστημιακού νοσοκομείου Ηρακλείου Γιώργος Χαλκιαδάκης. Τις επόμενες ώρες αναμένεται να γίνουν κι άλλες εξετάσεις, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν υπάρχει κάκωση νωτιαίου μυελού.

Σε διακοπές

Σε διακοπές στα Χανιά βρισκόταν ο 16χρονος, ο οποίος τραυματίστηκε, όταν βούτηξε με το κεφάλι στη θάλασσα. «Βούτηξε από τα βράχια μέσα στη θάλασσα. Το κεφάλι του δε βρήκε σε βράχο αλλά στην άμμο. Ευτυχώς βρέθηκαν κάποιοι λουόμενοι, τον έβγαλαν, ήρθαν οι ναυαγοσώστες του παρείχαν τις πρώτες βοήθειες, τον ακινητοποίησαν. Ήρθε το ΕΚΑΒ και πήγαμε στα Χανιά όπου κάναμε αξονική και μας έστειλαν στο ΠΑΓΝΗ απευθείας. Τα παιδιά συνέχεια βουτάνε είναι η κακιά η ώρα. Είναι άσχημα τα πράγματα, έχει γίνει ζημιά στον μυελό. Προς το παρόν έχει τραυματιστεί ο μυελός, οπότε μιλάμε μάλλον για μια τετραπληγία» υποστήριξε η μητέρα του νεαρού. 

Όλες οι ειδήσεις

Κορονοϊός: Τι είπε ο Βασίλης Κικίλιας για χρήση μάσκας και τοπικά lockdown

Πελώνη: Οι ανεμβολίαστοι θα έχουν περιορισμούς – Προέχει η προστασία της δημόσιας υγείας

Μετάλλαξη Δέλτα: Τι είπε ο Σύψας για τρόπο μετάδοσης και ενδεχόμενο lockdown

Συντάξεις: Με διπλό τρόπο υπολογισμού οι επικουρικές για τους 30άρηδες – Παραδείγματα

Ισπανία: Σοκ από τον ξυλοδαρμό μέχρι θανάτου 27χρονου – Καταγγελίες για ομοφοβικό έγκλημα

ΠΑΓΝΗΚρήτηβουτιά