Ελλάδα|06.07.2021 19:28

Κορονοϊός: Βόμβα διασποράς τα πάρτι γνωστού μπιτς μπαρ στην παραλιακή

Newsroom

Βόμβα διασποράς του κορονοϊού αποδείχτηκαν τα πάρτι που πραγματοποίησε γνωστό beach bar της παραλιακής τις τελευταίες μέρες στην Αττική και συγκεκριμένα το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Ιουνίου.

Το θέμα πήρε διαστάσεις όταν άτομα που συμμετείχαν στα πάρτι ανέφεραν σε διάφορες ομάδες στα social media ότι παρέες ολόκληρες κόλλησαν κορονοϊό στο συγκεκριμένο μπαρ. Το συγκεκριμένο θέμα έγινε μεγάλο τρεντ ιδιαίτερα στην πλατφόρμα του Tik Tok

Αυξάνονται τα κρούσματα στο Νότιο Τομέα

Όχι τυχαία, τα περισσότερα κρούσματα του λεκανοπεδίου της Αττικής τις τελευταίες ημέρες επιβεβαιώνονται στο Νότιο Τομέα, αφού για παράδειγμα χθες, Δευτέρα (05/07), εκ των 408 νέων κρουσμάτων που σημειώθηκαν στην Αττική, τα 107 εντοπίστηκαν στα νότια.

«Υγειονομική βόμβα τα κέντρα διασκέδασης»

Νωρίτερα, σήμερα, ο Νίκος Θωμαΐδης, καθηγητής Αναλυτικής Χημείας στο ΕΚΠΑ μιλώντας στην ΕΡΤ, έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για τα κέντρα διασκέδασης, και σχολιάζοντας βίντεο με κατάμεστα καταστήματα, υπογράμμισε εμφατικά: «Τα υγειονομικά μέτρα είναι πολύ συγκεκριμένα. Οι εικόνες από τα μαγαζιά είναι απαράδεκτες. Να αναλογιστούν ότι αυτό που συμβαίνει είναι υγειονομική βόμβα στα θεμέλια της ελληνικής κοινωνίας. Πρέπει να ληφθούν συγκεκριμένα μέτρα σε εσωτερικούς χώρους. Πώς είναι δυνατόν σε κέντρα διασκέδασης και καταστήματα να συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο από ότι ισχύει σε συναυλίες, όπου έχουν ληφθεί άλλα μέτρα. Δεν στέκει πουθενά».

Ο ίδιος μάλιστα, παρέθεσε και ένα εξαιρετικά ανησυχητικό στοιχείο: Η αύξηση στο ιικό φορτίο στα λύματα αυξήθηκε κατά 60%, ενδεικτικό της πορείας της πανδημίας στη χώρα μας. Ο ίδιος ζήτησε τη λήψη μέτρων: «Θα πρέπει να ληφθούν κάποια μέτρα για να περιοριστεί η αύξηση των κρουσμάτων, καθότι βρισκόμαστε στην κορύφωση της τουριστικής περιόδου».

«Μέχρι στιγμής προσβάλλει νέους ανθρώπους γιατί είναι αυτοί που έχουν μεγαλύτερη κινητικότητα, ο μέσος όρος ηλικίας των νέων κρουσμάτων είναι τα 27 έτη. Όσο περιορίζεται εκεί έχουμε λίγες νοσηλείες και τα νοσοκομεία δεν πιέζονται. Το πρόβλημα είναι μήπως κάποια στιγμή ο ιός περάσει σε άτομα μεγαλύτερης ηλικίας ή με υποκείμενα νοσήματα που για κάποιο παράξενο λόγο δεν έχουν εμβολιαστεί κι εκεί θα πιεστεί το ΕΣΥ», είπε από την πλευρά του, μιλώντας στο MEGA ο καθηγητής Νίκος Σύψας.

Τέλος τα πάρτι από το Bolivar

Μετά τις τελευταίες εξελίξεις και την έντονη ανησυχία που επικρατεί για τα νυχτερινά κέντρα, τα οποία φαίνεται να λειτουργούν ως εστίες υπερμετάδοσης του κορονοϊού, το γνωστό beach bar της παραλιακής «Bolivar» προχώρησε σε ακύρωση των προγραμματισμένων του πάρτι μέχρι και τις 14 Ιουλίου.

«Αγαπητοί Bolivarians»,

Λόγω Έκτακτων μέτρων προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 στο σύνολο της Επικράτειας με Απόφαση Αριθμ. Δ1α/Γ.Π.οικ. 41332 και σεβόμενοι την Δημόσια Υγεία θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε πως αναβάλλονται όλες οι προγραμματισμένες εκδηλώσεις μέχρι και τις 14.07.2021

Τo event με Tale Of Us μεταφέρεται για το Σάββατο 17.07.2021 & το event με Boris Brejcha θα πραγματοποιηθεί σε νέα ημερομηνία η οποία θα ανακοινωθεί σύντομα.

Σχετικά με τα εισιτήρια σας -->

Όλοι όσοι έχετε ήδη εισιτήριο, μπορείτε να κρατήσετε το εισιτήριο που ήδη έχετε και να το χρησιμοποιήσετε στο νέο event.

Για όλους εσάς, που δε θα ήθελαν να παρευρεθούν, μπορείτε να ζητήσετε επιστροφή των χρήματων σας από το Viva.gr.

Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση

Ατενίζουμε το μέλλον με αισιοδοξία

#staysafe #GetVaccinated"

Όλες οι ειδήσεις

Κορονοϊός: Πάνω από 1.500 κρούσματα – Τι είπε ο Αρκουμανέας

Δικαστική απόφαση για την τραγωδία Μάνδρα: Αποζημίωση σε οικογένεια θύματος

Πάτρα: Διασωληνώθηκε η 27χρονη που είχε εμβολιαστεί με Johnson & Johnson

Φωτιά στην Κύπρο: Συγκλονιστικό βίντεο από τη στιγμή που οι κάτοικοι έρχονται αντιμέτωποι με τις φλόγες

Κορονοϊόςπαραλιακήκρούσματαbeach barπάρτι