Ελλάδα|07.07.2021 15:54

Υπόθεση Novartis: Στο αρχείο η μήνυση Αγγελή σε βάρος του Λάμπρου Σοφουλάκη

Σοφία Φασουλάκη

Στο αρχείο μπήκε με εισαγγελική διάταξη η οποία επικυρώθηκε και από το Εφετείο, η μηνυτήρια αναφορά που είχε καταθέσει ο αντεισαγγελέας Εφετών Γιάννης Αγγελής, σε βάρος του συναδέλφου του (και διενεργήσαντα την προκαταρκτική έρευνα μετά τις καταγγελίες του κ. Αγγελή) Λάμπρου Σοφουλάκη.

Αφορμή για να στραφεί ο κ. Αγγελής σε βάρος του συναδέλφου του ήταν η άποψη που διατύπωσε ο κ. Σοφουλάκης για την υπόθεση της Novartis. Ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Λάμπρος Σοφουλάκης είχε την γνώμη ότι πρέπει να καταλογιστεί στον Γ. Αγγελή μία σειρά από πράξεις όπως ψευδορκία, ψευδή καταμήνυση και παράβαση καθήκοντος. Στο πόρισμα αναφερόταν ότι ο Ιωάννης Αγγελής εξυπηρετούσε πολιτικές σκοπιμότητες ενόψει των τότε επικείμενων εθνικών εκλογών προς ικανοποίηση προσωπικών του φιλοδοξιών.

Με τη σειρά του ο πρώην επόπτης των εισαγγελικών ερευνών της Novartis κατέθεσε αναφορά σε βάρος του κ. Σοφουλάκη κατηγορώντας τον ότι με δόλο, και αλλοιώνοντας όσα κατέγραφε η δικογραφία που είχε σχηματιστεί, θέλησε να αθωώσει τους πρώην εισαγγελείς ∆ιαφθοράς και να ενοχοποιήσει εκείνον αλλά και όσους κατέθεσαν εναντίον τους κατά τη διάρκεια της έρευνας.

Δύο εισαγγελείς ωστόσο, και από τον πρώτο βαθμό και από την Εισαγγελία Εφετών κατέληξαν ότι δεν ευσταθούν οι καταγγελίες Αγγελή, θέτοντας την υπόθεση στο αρχείο.

Όλες οι ειδήσεις

Κορονοϊός: Στο τραπέζι η επαναφορά μέτρων – Δυσαρέσκεια επιδημιολόγων για τα «μπρος-πίσω»

Επίθεση με μαχαίρι στου Ζωγράφου – Αναφορές για τέσσερις τραυματίες

Αφιέρωμα ethnos.gr για τα δύο χρόνια από τις εκλογές του 2019

ΗΠΑ: Κάτοικοι της Φιλαδέλφεια κυνήγησαν μέλη ρατσιστικής ομάδας

NovartisΕφετείοεισαγγελέαςΓιάννης Αγγελής