Ελλάδα|08.07.2021 09:56

Κορονοϊός: 14 τα επιβεβαιωμένα κρούσματα στο πλοίο από την Ίο

Newsroom

Συνολικά 14 επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού εντοπίστηκαν στο πλοίο από την Ίο, το οποίο έφτασε στη Ραφήνα το βράδυ της Τετάρτης. Το πλοίο που κατέπλευσε στο λιμάνι της Ραφήνας στις 20:32 χθες με 369 επιβάτες και 28 άτομα πλήρωμα, πραγματοποιούσε το δρομολόγιο από Θήρα, Ιο, Πάρο, Νάξο, Μύκονο, Τήνο. Μάλιστα, σύμφωνα με δημοσιεύματα τοπικών μέσων της Ραφήνας στο πλοίο επέβαιναν άτομα που γύρναγαν από μεγάλο πάρτι στην Ίο.

Σήμερα, Πέμπτη 8 Ιουλίου το «Super Express» απολυμάνθηκε από ειδικό συνεργείο και αναχώρησε για το καθιερωμένο δρομολόγιό του στις 08:05, αντί στις 07:05 που ήταν προγραμματισμένο.

Ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας επιβεβαίωσε το περιστατικό, κάνοντας λόγο για 14 επιβεβαιωμένα κρούσματα από την Ίο, με μέσο όρο ηλικίας τα 17 έτη, γεγονός που -όπως τόνισε- αναδεικνύει τη σημασία της μάσκας, των εμβολίων και τήρησης των υγειονομικών μέτρων.

Για το πλοίο που κατέφτανε στο λιμάνι της Ραφήνας από την Ίο και στο οποίο επέβαιναν δεκάδες ύποπτα κρούσματα κορονοϊού μίλησε το πρωί της Πέμπτης στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» του OPEN TV ο δήμαρχος Ραφήνας - Πικερμίου, κ. Ευάγγελος Μπουρνούς ο οποίος επιβεβαίωσε το συμβάν.

Το χρονικό της υπόθεσης

«Πριν από μερικές 30 περίπου νέοι ταξίδεψαν για το νησί. Εκεί συμμετείχαν σε πάρτι μαζί με άλλους συνομηλίκους τους. Επιστρέφοντας πίσω, περισσότερα από 70 άτομα υποβλήθηκαν σε rapid test από τον ΕΟΔΥ που τους περίμενε στο λιμάνι. Τα αποτελέσματα δεν έχουν γίνει ευρέως γνωστά, όμως γνωρίζουμε πως αρκετοί από αυτούς διαγνώστηκαν με τον κορονοϊό και θα πρέπει να μείνουν για 14 ημέρες στο σπίτι τους», ανέφερε νωρίτερα ο κ. Μπουρνούς.

Ραφήνα: Συναγερμός στα κλιμάκια του ΕΟΔΥ

Το βράδυ της Τετάρτης, το Super Express κατέπλευσε στις 20.30 στο λιμάνι της Ραφήνας. Με αυτό ταξίδεψαν πάνω από 70 άτομα- πολύ νεαρής ηλικίας- ύποπτα κρούσματα Covid-19.

Οι 30 περίπου από αυτούς ήταν μια μεγάλη παρέα που κανόνισαν όλοι μαζί να επισκεφθούν την Ίο για διακοπές. Σύμφωνα με πληροφορίες του rpn.gr, οι νεαροί ξεκίνησαν από Αθήνα αλλά εκεί γνωρίστηκαν και με άλλα νεαρά παιδιά και πήγαν όλοι μαζί σε ένα μεγάλο πάρτι.

Κάποιοι λοιπόν αποδεδειγμένα και με συμπτώματα νόσησαν από κορονοϊό και έμειναν στην Ίο καθώς δεν επιτρέπεται να ταξιδέψουν. Όλοι οι υπόλοιποι γύρισαν το βράδυ στη Ραφήνα, αφού μπήκαν σε καραντίνα στο πλοίο, και ελέχθησαν με τεστ από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ, που είχε ειδοποιηθεί και βρισκόταν στον ειδικό χώρο του Οργανισμού Λιμένος Ραφήνας.

Ανά δεκάδες έβγαιναν από το πλοίο, και οδηγούντο από προσωπικό του ΕΟΔΥ με ειδικές στολές στο σημείο προκειμένου να κάνουν το τεστ.
Επί ποδός ήταν το Λιμενικό της Ραφήνας και δύο περιπολικά ενώ πολλοί γονείς βρίσκονταν επίσης εκεί, γεμάτοι αγωνία για τα παιδιά τους.

Όλες οι ειδήσεις

Νέα μέτρα: «Κληρώνει» από ειδικούς και κυβέρνηση – Τι θα γίνει με εστίαση και μάσκες

Μητσοτάκης όπως Μακρόν: Ψάχνει influencers για να αντιμετωπίσει τη μετάλλαξη Δέλτα

Κορονοϊός: Εφτασε πλοίο με ύποπτα κρούσματα από την Ιο – Είχαν πάει σε πάρτι

Τζανακόπουλος στο ethnos.gr: Πακιστανικά τηλέφωνα χρησιμοποιούν οι μαφιόζοι και όχι οι κυβερνητικοί αξιωματούχοι

Αϊτή – Δολοφονία προέδρου: Δύο συλλήψεις και τέσσερις ύποπτοι νεκροί σε ανταλλαγή πυροβολισμών

rapid testΚορονοϊόςπλοίο