Ελλάδα|08.07.2021 11:11

Επίθεση με μαχαίρι στου Ζωγράφου: Το ασθενοφόρο ήρθε μετά από 1,5 ώρα - Τι καταγγέλλει τραυματίας

Newsroom

Σε μια απίστευτη καταγγελία προχωρά ένας από τους ανθρώπους που το πρωί της Τετάρτης δέχτηκαν επίθεση με μαχαίρι στου Ζωγράφου από έναν 54χρονο που αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα και ο οποίος είχε διαφύγει από το Ψυχιατρικό Νοσοκομείο στο Δαφνί. Σύμφωνα με τον τραυματία που αυτή την ώρα νοσηλεύεται στο νοσοκομείο, επισημαίνει πως το ασθενοφόρο έκανε να φτάσει στο σημείο μιάμιση ώρα.

H ανάρτηση του τραυματία

Ο Κωστής Αλεβίζος, ειδικότερα, μέσα από ανάρτηση που έκανε στο facebook από το νοσοκομείο σχολίασε χαρακτηριστικά:

αν έχεις τύχη διάβαινε δεν λένε....

Ε εγώ σήμερα δεν είχα, βρέθηκα στα καλά καθούμενα σφαγμένος  με κουζινομάχαιρο στον πνεύμονα και στο χέρι.

Ήμουν το τελευταίο θύμα ίσως ενός άλλου θύματος, ενός ψυχικά πάσχοντα που από ότι μαθαίνω, το είχε σκάσει από το Δαφνί πριν αρκετό καιρό.

Μου κάνει εντύπωση ότι δεν με προειδοποίησε κάνεις από τον παρευρισκόμενο κόσμο έτσι ώστε να προστατευτώ, όπως και το ότι ενώ είχα ακατάσχετη αιμορραγία, ο κόσμος άργησε να έρθει κοντά μου, σε μια γειτονιά που έχω ζήσει 33 χρόνια.

Μέσα στην ατυχία μου στάθηκα τυχερός, καθώς έτυχε να βρίσκεται στο σημείο ένας πνευμονολόγος όπου έσπευσε να με βοηθήσει και ήταν έτοιμος να με τρυπήσει με μια μεγάλη βελόνα, αν η αναπνοή μου δυσκόλευε και άλλο αυτή τη μιάμιση ώρα που περίμενα το ασθενοφόρο, αλλά και γιατί μου έδινε κουράγιο, όπως και  μια κοπέλα και ένα αγόρι από την ομάδα  Δίας. 

Οι γιατροί στο λαϊκό  και μετά το χειρουργείο στον Ευαγγελισμό πέσανε πάνω μου αμέσως και τους ευχαριστώ

Ευχαριστώ όλους για την στήριξη, θα σας απαντάω με καρδούλες

«Ελάτε, έχω μαχαιρώσει κόσμο, θα αυτοκτονήσω»

Ανήλικος είναι ο ένας τραυματίας από την επίθεση με μαχαίρι που σημειώθηκε το πρωί της Τετάρτης στου Ζωγράφου, όταν ένα 54χρονος με ψυχολογικά προβλήματα, ο οποίος είχε διαφύγει από το  Ψυχιατρικό Νοσοκομείο στο Δαφνί τραυμάτισε - σε κατάσταση αμόκ- τέσσερα άτομα. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του OPEN, και οι τέσσερις τραυματίες έχουν ελαφριά τραύματα και η κατάσταση της υγείας τους δεν εμπνέει καμία ανησυχία. Ωστόσο, μετέβησαν στο Λαϊκό Νοσοκομείο για την παροχή των πρώτων βοηθειών.

Από την επίθεση του δράστη τραυματίστηκαν 3 άνδρες και μία γυναίκα ενώ ο ένας από τους άνδρες είναι 17 ετών. Αμέσως μετά την επίθεση που δέχτηκε ο 17χρονος μπήκε σε κοντινό κομμωτήριο, όπου για καλή του τύχη δέχτηκε αμέσως τις πρώτες βοήθειες από μία νοσηλεύτρια που βρισκόταν μέσα. 

Ο δράστης μετά την επίθεση αυτοτραυματίστηκε

Αφού τραυμάτισε τα τέσσερα άτομα, ο 54χρονος δράστης επέστρεψε στο σπίτι του στην οδό Μακρυγιάννη, κλείστηκε μέσα και άρχισε να τραυματίζει τον εαυτό του με μαχαίρι. Μάλιστα ο ίδιος κάλεσε την Άμεση Δράση και την ειδοποίησε για την επίθεση.

Χαρακτηριστικά είπε στους αστυνομικούς: «Ελάτε, έχω μαχαιρώσει κόσμο, θα αυτοκτονήσω» και η ΕΛ.ΑΣ έσπευσε αμέσως στο σημείο.  Λίγα λεπτά αργότερα ο 54χρονος συνελήφθη και οδηγήθηκε φρουρούμενος σε νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες.

Είχε δραπετεύσει από ψυχιατρικό ίδρυμα 

Σύμφωνα με την Αστυνομία, ο 54χρονος δράστης της επίθεσης είχε διαφύγει από το Ψυχιατρικό Νοσοκομείο στο Δαφνί όπου νοσηλευόταν από τις 12-12-2020. 

Όλες οι ειδήσεις

Κορονοϊός: 14 τα επιβεβαιωμένα κρούσματα στο πλοίο από την Ίο

Νέα μέτρα: Παράθυρο Γεωργιάδη για λειτουργία νυχτερινών κέντρων μόνο για εμβολιασμένους

PrintNightmare: Το κενό των Windows που δίνει σε χάκερς πρόσβαση σε υπολογιστές – Επείγουσα έκκληση από Microsoft

Εστίαση - Ψυχαγωγία: Πώς άνοιξαν σε άλλες χώρες και πώς στην Ελλάδα

επίθεσηασθενοφόρομαχαίριΖωγράφουτραυματίαςκαταγγελία