Ελλάδα|09.07.2021 12:43

1ο Φεστιβάλ Νεολαίας του δήμου Αγίας Παρασκευής - Πολλαπλές δράσεις και συναυλίες

Newsroom

Οι νέοι της Αγίας Παρασκευής συμμετείχαν το διήμερο 3 με 4 Ιουλίου στην πλατεία Αγίου Ιωάννη στο «1ο Φεστιβάλ Νεολαίας» του δήμου και ήταν μαζική η συμμετοχή, με τάξη και οργάνωση.

Το 1ο Φεστιβάλ Νεολαίας πέτυχε από μόνο του, από την συμμετοχή των απλών δημοτών και των μη οργανωμένων νέων, γιατί ήταν δομημένο και οργανωμένο σωστά και κυρίως γιατί είχε εξωστρέφεια και στήριξη από κεντρικούς φορείς και ήταν πολύπλευρο. 

Πέρασαν από το φεστιβάλ περίπου 1000 επισκέπτες όλο το διήμερο, το 70-80% δημότες, ενώ ο Νίκος Ζόμπολας (Αντιδήμαρχος Νεολαίας) ανέφερε: «Γίνεται θεσμός δικαιωματικά και μας αναγκάζουν οι νέοι να το επαναλάβουμε, αλλά και να κάνουμε και άλλες εκδηλώσεις σχετικές»

Το Φεστιβάλ πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Ιδρύματος Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης του υπουργείου Παιδείας (ΙΝΕΔΙΒΙΜ), της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ), του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών (ΕΕΑ) και του Εθνικού Κέντρου Έρευνας Φυσικών Επιστημών «Δημόκριτος».

Στο πρόγραμμα περιλαμβάνονταν πολλαπλές δράσεις, των προσκόπων της πόλης, του ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΥ, του Ερυθρού Σταυρού, Χαμόγελο του Παιδιού, ΕΠΑΛ, ανακύκλωσης, φίλων ποδήλατου, Οργάνωση Γη και έγιναν και δυο συναυλίες της Άννας Κατσούλη και Enorasis.

Έγιναν 21 βραβεύσεις νέων της πόλης που έχουν επιτύχει σε διάφορες δραστηριότητες και διαγωνισμούς, αθλητικές, πολιτιστικές και περιβαλλοντικές δραστηριότητες.

Παρευρέθηκαν οι κ.κ. Αρχιμανδρίτης Διονύσιος Κατερίνας του ΙΝ Αγίας Παρασκευής, ο πρόεδρος του ΙΝΕΔΙΒΙΜ Κ.Δέρβος, ο πρόεδρος του Πράσινου Ταμείου Ε.Σταθόπουλος, ο Αντιπεριφερειάρχης μεταφορών Β.Γιαννακόπουλος, ο πρόεδρος του Δημόκριτου Νούνεσης, ο αντιπρόεδρος τοτ ΕΕΑ  Κουγιουμτζής, ο πρόεδρος του Χαμόγελου του παιδιού Γιαννόπουλος και μέλη της δημοτικής αρχής.

Όλες οι ειδήσεις

Νέα μέτρα – Εστίαση: Επανεξετάζεται το πλαίσιο λειτουργίας – Τι είπε ο Στέλιος Πέτσας στο Open

Μετάλλαξη Δέλτα: Pfizer και BioNTech ετοιμάζουν νέο εμβόλιο και τρίτη δόση

Voucher 150 ευρώ: Πότε ανοίγει η πλατφόρμα για εμβολιασμένους νέους 18 έως 15 ετών

Τουρκία: Άδεια για έρευνες υδρογονανθράκων ζητεί η κρατική εταιρεία

φεστιβάλΑγία Παρασκευήσυναυλίες