Ελλάδα|18.01.2019 18:28

Πώς σχολίασε ο Γ. Νταλάρας το δημοσίευμα του ethnos.gr για τον μικρό πρόσφυγα

Newsroom

Εκατοντάδες χιλιάδες είναι εκείνοι που έχουν χάσει τη ζωή τους στα νερά της Μεσογείου τα τελευταία χρόνια. Ανάμεσά τους, τις τελευταίες ημέρες, και ένας 14χρονος πρόσφυγας από το Μάλι, ο οποίος πνίγηκε ανοιχτά της Ιταλίας, προτού προλάβει να πατήσει στην ευρωπαϊκή επικράτεια και να διεκδικήσει μια καλύτερη ζωή.

T

Εκείνο που κάνει ξεχωριστή την ιστορία του 14χρονου -και έγινε viral μετά τη δημοσίευσή του στο ethnos.gr- είναι το γεγονός πως το παιδί είχε πάνω του ραμμένο τον έλεγχό του, ώστε να δουν όλοι ότι είναι καλός μαθητής.

Αυτή τη συγκινητική ιστορία είδε ο ερμηνευτής και μουσικός Γιώργος Νταλάρας στο site μας και αμέσως μετά πόσταρε στον προσωπικό λογαριασμό του στο facebook τις σκέψεις του αποδεικνύοντας, για άλλη μια φορά, την ευαισθησία του…

«Αφιερωμένο εξαιρετικά στα εργοστάσια όπλων των "πολιτισμένων" και "προηγμένων" κρατών στο όνομα της ευημερίας των οποίων ξεκληρίζονται λαοί και άνθρωποι "υπό ανάπτυξη". Στη συνέχεια, εμείς οι προηγμένοι, συγκινημένοι και ανήσυχοι, τους επιστρέφουμε φιλανθρωπία. Για πόσο ακόμα, άραγε; Καλό μας ύπνο με τα όνειρα αυτού του παιδιού».

Γιώργος Νταλάραςπρόσφυγαςέλεγχος