Ελλάδα|12.07.2021 22:05

Κορονοϊός – Παναγιωτόπουλος: Στρέβλωση των δηλώσεών του καταγγέλλει ο καθηγητής

Newsroom

Σε διευκρινιστική δήλωση, αναφορικά με τη συνέντευξη που έδωσε την Παρασκευή, 9 Ιουλίου, στην ΕΡΑ, προχώρησε ο καθηγητής Δημόσιας Υγείας και μέλος της Επιτροπής Επιστημόνων του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό, Τάκης Παναγιωτόπουλος.

Ο καθηγητής διαμαρτυρήθηκε για την «στρέβλωση των λόγων» του , καθώς και για τις «χρήσεις σκοπιμότητας που τη συνόδευσαν».

Συγκεκριμένα, ο Τάκης Παναγιωτόπουλος αναφέρει:

«Με έκπληξη παρακολούθησα να διαστρεβλώνονται τα λόγια μου από συζήτηση/συνέντευξη στις 9/7/2021 στο Πρώτο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας, στην εκπομπή σας "Στο πρώτο αλλιώς". Καμία απολύτως "αποκάλυψη" ή "καταγγελία" δεν έκανα, ούτε μίλησα στη συνέντευξη αυτή για "εντολές" ή για "πιέσεις" προς την Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων να λάβει την α ή β απόφαση, όπως είδα να παρουσιάζεται από ορισμένες πλευρές. Περιέγραψα το "κλίμα" και την "πίεση γενικώς στην κοινωνία" για χαλάρωση των μέτρων (από "πολλά μέσα ενημέρωσης και ορισμένα κυβερνητικά στελέχη") – πασίγνωστο ζήτημα σε όποιον παρακολουθεί την επικαιρότητα. Εξ ου και οι αναφορές μου στα μηνύματα "πετάμε τις μάσκες" και "Πάσχα στο χωριό". Άλλο, λοιπόν, η αναφορά στη δημόσια συζήτηση και άλλο αυτό που αποδόθηκε: ότι τάχα αναφέρθηκα σε πολιτικές παρεμβάσεις για αλλοίωση των αποφάσεων της Επιτροπής. Όποιος επιθυμεί να έχει άποψη ας ακούσει παρακαλώ την ίδια τη συζήτηση και όχι τις υποτιθέμενες μεταφορές της. Διαμαρτύρομαι για τη στρέβλωση των λόγων μου και για τις χρήσεις σκοπιμότητας που τη συνόδευσαν».

Οι δηλώσεις του καθηγητή για την χαλάρωση των μέτρων

Μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα ο παιδίατρος - επιδημιολόγος υποστήριξε ότι αυτό «μέγα λάθος» η εικόνα ότι ξεμπερδέψαμε με τον κορονοϊό. Λάθος που, κατά τον ίδιο, συνέβη και την περασμένη χρονιά αλλά και το Πάσχα. «Σας θυμίζω και την περίφημη κουβέντα “Πάσχα στο χωριό”» τόνισε.

Ο καθηγητής τόνισε ότι είναι «κατανοητό πως όλοι θέλουμε να τελειώσουμε με την πανδημία αλλά το να κάνουμε αυτή την επιθυμία μας πραγματικότητα είναι ό,τι πιο ανόητο υπάρχει».

Ο καθηγητής σημείωσε πως οι ακριβείς συστάσεις της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων «ήταν πολύ μακριά από το "τελειώσαμε με τις μάσκες" και από το "πετάμε τις μάσκες". Οι μάσκες είναι σύμμαχος. Ακόμα και αν αποφασιστεί να φύγουν δε θα τις πετάξουμε, αλλά θα τις κρατήσουμε με προσοχή», τόνισε ο καθηγητής.

Στη συνέχεια ο καθηγητής σημείωσε πως αυτή τη στιγμή «πληρώνουμε» ένα μέρος από το μήνυμα «πετάμε τις μάσκες» που κυριάρχησε το προηγούμενο διάστημα και ξεκαθάρισε πως η Επιτροπή έχει διαμηνύσει πως συνεχίζουμε να φοράμε μάσκες σε εσωτερικούς χώρους και σε εξωτερικούς χώρους με συγχρωτισμό.

Τέλος, ο καθηγητής ξεκαθάρισε πως δημιουργήθηκε μια εν γένει πίεση στην κοινωνία από αυτό το μήνυμα.

Όλες οι ειδήσεις

Μητσοτάκης: Κλειστοί χώροι εστίασης μόνο εμβολιασμένοι - Υποχρεωτικό εμβόλιο σε γηροκομεία και υγειονομικούς

Ηλιούπολη: Οργανωμένο κύκλωμα σεξουαλικής εκμετάλλευσης με θύμα τη 19χρονη - Μαρτυρίες γειτόνων στο ethnos.gr

Εμβόλιο: Την Πέμπτη 15 Ιουλίου ανοίγει η πλατφόρμα για τους 15 - 17

Euro 2020 – Μετάλλαξη Δέλτα: Ολέθριο το θέαμα των 60.000 θεατών στον τελικό, λέει ο ΠΟΥ

ΜΜΜ: Έρχονται εκπτώσεις στις κάρτες απεριορίστων διαδρομών για εμβολιασμένους

Self test: Στους δικαιούχους και τα παιδιά από 12 - 17 ετών

ΚορονοϊόςΤάκης Παναγιωτόπουλοςυπουργείο Υγείαςδηλώσειςπανδημία