Ελλάδα|13.07.2021 13:39

Μητσοτάκης: Η κύρωση του Ε65 συμπίπτει με την έγκριση του Ελλάδα 2.0 από το Ecofin

Newsroom

«Η κύρωση του νομοσχεδίου για τον αυτοκινητόδρομο Ε65 συμπίπτει με ένα άλλο σημαντικό γεγονός που σημαίνει πολλά: Την πανηγυρική έγκριση του σχεδίου του ταμείο ανάκαμψης Ελλάδα 2.0 από το Ecofin». Αυτό τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής κατά τη διάρκεια της συζήτηση του σχετικού σχεδίου νόμου, αποκαλύπτοντας ότι η χώρα μας πήρε το πράσινο φως από τους Θεσμούς. Αυτό, σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, «διαλύει τα εωλα επιχειρήματα περί δήθεν αδυναμιών του σχεδίου αλλά πιστοποιεί ότι εγκρίνεται απόλυτα στις αναπτυξιακές ανάγκες της χώρας».

Βίντεο παρουσίασης του αυτοκινητόδρομου

Κατά τον Κυριάκο Μητσοτάκη η κύρωση της σχετική σύμβασης σηματοδοτεί το τέλος μιας εκκρεμότητας 14 ετών. «Πετύχαμε με επίπονες προσπάθειες να πάρουμε το πράσινο φως από τη χρηματοδότηση. Ένα έργο που έμενε μέτεωρο από 15 απεμπλέκεται στο 1/10 του διαστήματος αυτού, διαψεύδοντας όσους είχαν σπεύσει να χαρακτηρίσουν την εξέλιξη αυτή αδύνατη», είπε ο πρωθυπουργός, προσθέτοντας ότι 140 χρόνια μετά την ενσωμάτωση της Θεσσαλίας στο Ελληνικό κράτος η ίδια περιοχή γνωρίσει άλλου είδους ενσωμάτωση στον εθνικό κορμό. «Με την κύρωση της σύμβασης για τη μελέτη την κατασκευή και τη λειτουργία του ε65, η μεγάλη αυτή περιφέρεια εντάσσεται στον εθνικό σχεδιασμό. Και όταν το έργο ολοκληρωθεί θα συνδέει τις δύο μεγαλύτερες αρτηρίες της χώρας μας. Με άλλα λόγια αποτελεί μια επιλογή που ενώνει δυναμικά τη χώρα», σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης.

«Σε εξέλιξη βρίσκονται και άλλα έργα στη χώρα»

Την ίδια ώρα, μιλώντας για τα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη στην χώρα μας, υπογράμμισε ότι τη δεδομένη στιγμή ξεδιπλώνεται ένα πρόγραμμα επενδύσεων που αγγίζει τα 13 δις με έργα τελματωμένα αλλά και με την έναρξη πολλών νέων .«Θυμίζω τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια που άλλαξαν όψη και παραδόθηκαν παρά την πανδημία 3 μήνες νωρίτερα, ο νέος αερολιμένας στο Καστέλι και η οριστικοποίηση της γραμμής 4 του μετρό στην πρωτεύουσα», τόνισε ο ίδιος και συμπλήρωσε ότι στην τελική ευθεία βρίσκεται και το μετρό της Θεσσαλονίκης, για το οποίο έχει ανοίξει ο δρόμος της ολοκλήρωσης, «με απόλυτο σεβασμό στην πολιτιστική κληρονομιά της πόλης». Μάλιστα, όταν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ διαμαρτυρήθηκαν από τα έδρανά τους ο πρωθυπουργός με σκωπτικά ύφος τους υποσχέθηκε ότι θα τους καλέσει στην πραγματική λειτουργία του μετρό, «κι όχι στους μουσαμάδες»!

Κλείνοντας ο Κυριάκος Μητσοτάκης συμπέρανε ότι υπάρχει μια αναντίρρητη αλήθεια: η ανάπτυξη στην πατρίδα μας συνοδεύτηκε με μεγάλα έργα υποδομής. «Αυτά τα έργα γέννησαν νέες θέσεις εργασίας, έδωσαν ώθηση στο εμπόριο, στις υπηρεσίες», σημείωσε.

Όλες οι ειδήσεις

Covid Free GR: Πώς θα λειτουργεί η εφαρμογή ελέγχου των πιστοποιητικών εμβολιασμού

Eμβολιασμός: Πώς θα λειτουργήσουν οι κλειστοί χώροι στην εστίαση - Τα νέα μέτρα και τα πρόστιμα

Πανελλήνιες 2021: Aνοδος των βάσεων και πάνω από 25.000 μαθητές εκτός ΑΕΙ

Ο «σκαραβαίος του Ιωνίδη»: Το αρχαίο ελληνικό αριστούργημα πωλήθηκε στη Νέα Υόρκη – Ίσως όμως να μην έπρεπε

Κυριάκος ΜητσοτάκηςΒουλήΕ65αυτοκινητόδρομος