Ελλάδα|14.07.2021 22:28

Σε διαθεσιμότητα ο Σταύρος Μπαλάσκας μετά τις δηλώσεις για τον συζυγοκτόνο στα Γλυκά Νερά

Newsroom

Σε διαθεσιμότητα τέθηκε με απόφαση του αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας ο συνδικαλιστής της ΕΛ.ΑΣ Σταύρος Μπαλάσκας, μετά τις αντιδράσεις που προκάλεσαν οι δηλώσεις του για τον συζυγοκτόνο της 20χρονης Καρολάιν στα Γλυκά Νερά.

Πλην του διοικητικού ελέγχου, ο Σταύρος Μπαλάσκας βρίσκεται και υπό ποινικό έλεγχο για τις επίμαχες δηλώσεις του που προκάλεσαν σάλο. Οι δηλώσεις του αστυνομικού αποτελούν παράλληλα και αντικείμενο εισαγγελικής έρευνας με εντολή της Προϊσταμένης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Σωτηρίας Παπαγεωργακοπούλου.

Η εισαγγελέας παρήγγειλε την διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης με στόχο να διακριβωθεί εάν τα όσα ανέφερε ο κ. Μπαλάσκας στοιχειοθετούν το αδίκημα της διέγερσης σε διάπραξη αδικήματος,  καθώς και εκείνο της διασποράς ψευδών ειδήσεων.

Είχε διαταχθεί και πάλι ΕΔΕ σε βάρος του για τηλεοπτικές του δηλώσεις τον Αύγουστο του 2019, όπου είχε χαρακτηρίσει «σκουπίδια» τους καταληψίες στα Εξάρχεια και «σκόνη» τους πρόσφυγες, λέγοντας ότι η ΕΛ.ΑΣ. είναι μια… ηλεκτρική σκούπα που θα τους ρουφήξει.

Τι είχε πει ο Σταύρος Μπαλάσκας

Μετά την ομολογία του 32χρονου Μπάμπη Αναγνωστόπουλου πως ο ίδιος δολοφόνησε την Καρολάιν, ο Σταύρος Μπαλάσκας μιλώντας στην εκπομπή Κοινωνία Ώρα Mega, ανέφερε τα στάδια των αστυνομικών ερευνών, εξηγώντας ότι για την αστυνομία ο 32χρονος δράστης δεν αντιμετωπιζόταν κατ’ ουσίαν ως βασικός μάρτυρας αλλά ως ένα πρόσωπο που συνδέεται άμεσα με τη δολοφονία.

Ωστόσο όπως εξήγησε, η στρατηγική της αστυνομίας ήταν να του δοθεί χρόνος ώστε να στοιχειοθετηθεί η σύλληψή του με ακράδαντα στοιχεία. Παράλληλα, σύμφωνα με τον συνδικαλιστή της ΕΛ.ΑΣ, ήταν περίεργο ότι «έκανε 8 ώρες για να σπάσει», κάτι στο οποίο κλήθηκε να απαντήσει, για το πώς ερμηνεύεται αυτό.  «Αυτό δείχνει ότι είναι βλάκας, πρώτα απ’ όλα», απάντησε αποστομωτικά ο Σταύρος Μπαλάσκας και στη συνέχεια ανέπτυξε το σκεπτικό του, δηλώνοντας: «Εκείνη τη στιγμή, αν ήταν ατυχές γεγονός μέσα στο θυμό του και μέσα στο «τα ‘χασε και τρελάθηκε», εάν έπαιρνε τηλέφωνο την αστυνομία, δε θα πήγαινε ούτε τέσσερα χρόνια φυλακή, τώρα θα σαπίσει μέσα στη φυλακή».

Ο Σταύρος Μπαλάσκας συνέχισε, λέγοντας: «Έκανε όλη τη σκηνοθεσία, σκότωσε το σκυλί του, προσπάθησε να μπερδέψει, έβγαλε κάρτες από κάμερα, τώρα τέλειωσε, έσβησε».  Μάλιστα απαντώντας στην ερώτηση του δημοσιογράφου Ιορδάνη Χασαπόπουλου, ο συνδικαλιστής της ΕΛ.ΑΣ, εξήγησε ότι ο καθ’ ομολογία γυναικοκτόνος δε θα πήγαινε ούτε τέσσερα χρόνια φυλακή αν είχε ακολουθήσει τη διαφορετική αυτή γραμμή υπεράσπισης, εξήγησε ως διακεκριμένος ποινικολόγος, ότι ο 32χρονος «θα πήγαινε εν βρασμώ ψυχής, σε ενδοοικογενειακό καυγά, χωρίς να το θέλω εκείνη τη στιγμή, δε λειτουργούσα εγώ, πρώιμος έντιμος βίας… θα πήγαινε πέντε - έξι χρόνια φυλακή; Είναι νέο παιδι. Τώρα πόσο θα πάει; Τώρα θα πάρει δόλο, τώρα πάρει χίλια δυο πράγματα πάνω του. Θα πάρει τη σκηνοθεσία, τί ελαφρυντικό μπορεί να έχει τώρα».

Όλες οι ειδήσεις

Υποχρεωτικός εμβολιασμός: Πώς φτάσαμε στην αναδίπλωση της Δόμνας μετά τη δήλωση για απολύσεις

Άλιμος: Βίντεο ντοκουμέντο από την επίθεση με μαχαίρι σε ανήλικο - Συνέλαβαν 9 άτομα

Ηλιούπολη: Νέες αποκαλύψεις για το κύκλωμα trafficking - Απελευθερώθηκε και άλλη κοπέλα εκτός από την 19χρονη

Στο τραπέζι ο υποχρεωτικός εμβολιασμός των εκπαιδευτικών – Τα σενάρια, από τι θα εξαρτηθεί

Νέα μέτρα: Στο Λιμενικό ο έλεγχος της επιβίβασης στα πλοία – Η απόφαση Πλακιωτάκη

Γλυκά ΝεράΣταύρος ΜπαλάσκαςδιαθεσιμότηταΕΛ.ΑΣ