Εμβολιασμός 15 έως 17 ετών: Το απόγευμα της Πέμπτης ανοίγει η πλατφόρμα – Πώς θα κλείνεται το ραντεβού
NewsroomΤο απόγευμα αναμένεται να ανοίξει τελικά η πλατφόρμα για τους εμβολιασμούς εφήβων 15 έως 17 ετών έναντι του κορονοϊού όπως ανέφερε σε ανάρτησή του στο Twitter ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους.
Ο ίδιος ενημέρωσε ότι η πλατφόρμα κάθε 15 μέρες θα ανανεώνεται και θα εντάσσονται όσοι έχουν κλείσει τα 15.
Το ραντεβού για τον εμβολιασμό εφήβων ηλικίας 15 έως 17 ετών μπορεί να κλειστεί από τους γονείς και κηδεμόνες μέσω της πλατφόρμας emvolio.gov.gr με τη χρήση των κωδικών taxisnet, καθώς και μέσω ΚΕΠ ή φαρμακείου με την προσκόμιση στοιχείων ταυτοποίησης του γονέα/κηδεμόνα και του παιδιού.
Ο εμβολιασμός θα γίνεται με το σκεύασμα της Pfizer, τεχνολογίας mRNA που διαθέτει την έγκριση των ευρωπαϊκών ρυθμιστών αρχών για τη συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα, ενώ στα εμβολιαστικά κέντρα οι έφηβοι θα πρέπει να συνοδεύονται από τους γονείς ή τους κηδεμόνες του.
Στην παρούσα φάση η πλατφόρμα «ανοίγει» για τα παιδιά που είναι γεννημένα έως 31/12/2005.
Νέα μέτρα: Μεγάλες ουρές στο Λιμάνι του Πειραιά – Στο λιμενικό οι έλεγχοι πριν την αποβίβαση
Κορονοϊός: Ανησυχία για σχολεία και πανεπιστήμια – Υποχρεωτικά rapid tests προτείνει ο Γώγος
- Συγκλονίζει η νέα τραγωδία με 15 νεκρούς σε ελληνικά ύδατα - Τι λένε δήμαρχος και Λιμενικό για τις συνθήκες
- «Μετωπική» Πλεύρη-αντιπολίτευσης για την τραγωδία στη Χίο: Ο υπουργός έδωσε συγχαρητήρια στο Λιμενικό
- Νέα επίθεση Τραμπ σε δημοσιογράφο του CNN που ρώτησε για Έπσταϊν: «Είσαι η χειρότερη»
- Η Λατινοπούλου επιμένει στη θανατική ποινή διακινητών - «Ούτε με βαλεριάνες, ούτε με ασπιρινούλες θα αντιμετωπίσουμε το Ισλάμ»