Ελλάδα|19.07.2021 08:39

Φολέγανδρος: Ανήμερα της γιορτής της κηδεύεται η Γαρυφαλλιά

Newsroom

Σε σοκ βρίσκεται ακόμα η τοπική κοινωνία στο Βέλο Κορινθιάς από τη δολοφονία της 26χρονης Γαρυφαλλιάς στη Φολέγανδρο από τον 30χρονο σύντροφό της. Οι συγγενείς και οι φίλοι θα πουν το τελευταίο αντίο στη Γαρυφαλλιά το απόγευμα της Δευτέρας στις 18:00 ανήμερα της ονομαστικής της εορτής τον ιερό ναό του Αγίου Γεωργίου στο Βέλο Κορινθίας.

Ο δήμαρχος Βέλου – Βόχας, Αννίβας Παπακυριάκος μιλώντας για την γυναικοκτονία τόνισε ότι η τοπική κοινότητα είναι συγκλονισμένη μετά την αποκάλυψη του εγκλήματος: «Όλη η κοινωνία είναι άφωνη! Ειδικά με την οικογένεια της κοπέλας είμαστε οικογενειακοί φίλοι. Είναι πραγματικά συγκλονιστικό, να φεύγουν δύο παιδιά για διακοπές και να γίνεται αυτό».

Την Τρίτη στον ανακριτή ο 30χρονος

Την Τρίτη 20 Ιουλίου θα οδηγηθεί στον ανακριτή ο 30χρονος καθ' ομολογίαν δράστης της δολοφονίας της 26χρονης Γαρυφαλλιάς στη Φολέγανδρο. Τα νέα στοιχεία που έρχονται στο φως της δημοσιότητας αναφορικά με την υπόθεση δείχνουν ότι η αιτία του τσακωμού του ζευγαριού, ο οποίος οδήγησε στο τραγικό συμβάν, ήταν ένας τσακωμός γιατί πήραν λάθος δρόμο.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Open, το ζευγάρι ήθελε να μεταβεί σε μια τοποθεσία του νησιού αλλά συνειδητοποίησαν ότι είχαν πάρει λάθος δρόμο και εκείνος επέρριψε ευθύνες στην κοπέλα. Αυτό ήταν η αιτία για να ξεκινήσει ένας μεγάλος καυγάς μεταξύ του 30χρονου και της 26χρονης Γαρυφαλλιάς που οδήγησε στον θάνατό της. Όπως είπε στην κατάθεση του ο καθ' ομολογίαν δολοφόνος κατά την διάρκεια του τσακωμού, κατά λάθος σήκωσε το χειρόφρενο με αποτέλεσμα το αυτοκίνητο να βγει εκτός δρόμου και να φτάσει κοντά στο χείλος του γκρεμού. Σύμφωνα με την Αστυνομία όταν η 26χρονη βγήκε έντρομη από το όχημα την ακολούθησε σε απόκρημνο σημείο, όπου διαπληκτίστηκαν και την έσπρωξε προς τη θάλασσα.  Όταν οι αστυνομικοί τον ρώτησαν γιατί έσπρωξε την κοπέλα, ο ίδιος αποκρίθηκε, ότι «ήταν η κακιά η ώρα» και πρόσθεσε ότι «δεν ήθελα να την σκοτώσω και δεν είχα προσχεδιάσει τίποτα».

Στη συνέχεια, όταν διαπίστωσε ότι η 26χρονη είχε χάσει τις αισθήσεις της, απομακρύνθηκε από το σημείο, εγκαταλείποντας τα προσωπικά του αντικείμενα, έως ότου εντοπίστηκε από τους αστυνομικούς.

Τι φοβόταν η 26χρονη

Στο μεταξύ, την πρόθεση της οικογένειας της 26χρονης Γαρυφαλλιάς να προσκομίσει νέα στοιχεία για τη σχέση της άτυχης κοπέλας με τον 30χρονο φίλο της, αποκάλυψε ο Αλέξης Κούγιας, μιλώντας στο MEGA.

Ο συνήγορος της οικογένειας είπε πως η μητέρα της 26χρονης επικοινώνησε μαζί του και τον ενημέρωσε πως τη Δευτέρα θα του δώσει νέα στοιχεία για την γνωριμία της Γαρυφαλλιάς με τον 30χρονο. Επίσης, σημείωσε ότι, το τελευταίο χρονικό διάστημα, η 26χρονη είχε την εντύπωση πως ο 30χρονος παρακολουθούσε τα μηνύματά της. Ο πατέρας της Γαρυφαλλιάς ζήτησε από τον κ. Κούγια να τιμωρηθεί ο δολοφόνος με την ανώτερη δυνατή ποινή.

«Το τι έχει διαπιστώσει η αστυνομία, το τι έχει διαπιστωθεί επιστημονικά από την ιατροδικαστική έκθεση, από το DNA, τα αποτυπώματα θα το πληροφορηθούμε όταν θα έχουμε στα χέρια μας την δικογραφία. Η προανάκριση, διαδικαστικά, δεν έχει τελειώσει. Δυο αξιωματικοί του τμήματος διώξεως εγκλημάτων κατά της ζωής πήγαν στη Φολέγανδρο για να ολοκληρώσουν την δικογραφία. Προβλέπω ποια θα είναι η ποινική δίωξη, ανθρωποκτονία εκ προθέσεως σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, η ποινή είναι ισόβια κάθειρξη», ανέφερε ο δικηγόρος. Αναφορικά τα βήματα που ακολουθούν, ο κ. Κούγιας ανέφερε ότι μετά την παρουσία του κατηγορούμενου ενώπιον του εισαγγελέα, θα ζητήσει προθεσμία για να απολογηθεί. «Σε αυτό το στάδιο έχει πρόσβαση στη δικογραφία μόνο ο κατηγορούμενος και η υπεράσπισή του. Θα ζητούσε μια σειρά ανακριτικών πράξεων που έχουν σχέση με τα κινητά τηλέφωνα και τους υπολογιστές των παιδιών», υποστήριξε ο κ. Κούγιας.

«Γνωρίζω τους γονείς της κοπέλας επειδή ο πατέρας μου είναι από το Βέλο Κορινθίας, με τον πατέρα της γνωριζόμαστε παιδιόθεν. Πρόκειται για μια από τις αξιοπρεπέστερες οικογένειες» είπε επίσης ο ποινικολόγος για την οικογένεια της Γαρυφαλλιάς. Επικοινώνησα με τον πατέρα της τα μεσάνυχτα μου είπε με λυγμούς ότι θέλει να αναλάβω την υπεράσπιση. Μίλησα πριν λίγο με τη μητέρα και μου έδωσε δύο πληροφορίες. Μου είπε ότι η γνωριμία της Γαρυφαλλίας ήταν περίπου 1 χρόνο, εξελίχθηκε το τελευταίο χρονικό διάστημα. Δεν έχουν γνωρίσει τον 30χρονο. Μου είπαν ότι είχαν μάθει πως είναι από καλή οικογένεια, ότι είχε σπουδάσει πληροφορική» σημείωσε δίνοντας το προφίλ του καθ' ομολογία δράση.

κηδείααστυνομίαΦολέγανδροςδολοφονία