Ελλάδα|22.07.2021 13:09

Μύκονος – Μίνι lockdown: Πότε λήγουν τα μέτρα – Επαναξιολογείται η επιδημιολογική κατάσταση

Παναγιώτης Βελισσάρης

Έως τις 26 Ιουλίου, ισχύουν τα έκτακτα μέτρα – περιορισμός βραδινής κυκλοφορίας και απαγόρευση μουσικής στην εστίαση- που έχουν επιβληθεί στη Μύκονο λόγω της μεγάλης διασποράς του κορονοϊού.

Κυβερνητικές πηγές, μιλώντας στο ethnos.gr, τόνιζαν πως τη Δευτέρα βάσει του ΦΕΚ τελειώνει η ισχύς των μέτρων και ότι θα αξιολογηθεί η επιδημιολογική κατάσταση και συνεπακόλουθα θα ληφθούν οι όποιες αποφάσεις.

Όπως όλα δείχνουν λοιπόν, παρά τις πιέσεις στο νησί από την αυτοδιοίκηση και τους επιχειρηματίες, τα μέτρα θα διατηρηθούν μέχρι τότε που είχαν ορισθεί.

Τα μέτρα που προτείνει ο Δήμος Μυκόνου

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Μυκόνου, Κωνσταντίνος Κουκάς πρότεινε υποχρεωτική χρήση μάσκας σε όλους τους εξωτερικούς χώρους στη Μύκονο και ιδιαίτερα όπου υπάρχει συνωστισμός όπως στη Χώρα του νησιού αλλά και την ανανέωση του Green Pass ανά 72 ώρες.

Παράλληλα ο δήμος ζητεί να μην παραταθούν επ ουδενί τα περιοριστικά μέτρα που έχουν επιβληθεί στη Μύκονο πέραν της 26ης Ιουλίου αλλά και την άμεση αναθεώρησή τους καθώς δεν αιφνιδίασαν μόνο τη δημοτική αρχή και την τοπική κοινωνία, αλλά έχουν προκαλέσει ήδη ζημιές δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ από τις μαζικές ακυρώσεις καθώς δόθηκε λανθασμένα η εντύπωση της επιβολής lockdown και του αποκλεισμού του νησιού, όπως επεσήμανε ο κ. Κουκάς στο πλαίσιο της ενημέρωσης της Κεντρικής Ενωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ).

Τα μέτρα που ισχύουν για τη Μύκονο

Αξίζει να σημειωθεί πως στο νησί της Μυκόνου έχουν τεθεί αυστηροί περιορισμοί από το περασμένο Σάββατο λόγω της έξαρσης κρουσμάτων κορονοϊού.

Συγκεκριμένα ισχύει η απαγόρευση κυκλοφορίας από 01.00 το βράδυ έως 06.00 το πρωί, με εξαίρεση λόγους εργασίας και σοβαρούς λόγους υγείας καθώς και η απαγόρευση μουσικής καθ’ όλο το εικοσιτετράωρο. Επίσης απαγορεύεται η διενέργεια οποιασδήποτε μορφής εκδηλώσεων που διενεργούνται έναντι οποιασδήποτε μορφής ανταλλάγματος, με φυσική παρουσία πλήθους άνω των 20 ατόμων σε ιδιωτικό, μη επαγγελματικό χώρο.

Το διοικητικό πρόστιμο σε περίπτωση παράβασης ανέρχεται από 50.000 έως 200.000 ευρώ για τον μισθωτή ή παραχωρησιούχο του ιδιωτικού, μη επαγγελματικού χώρου, στον οποίο έλαβε ή λαμβάνει χώρα η εν λόγω εκδήλωση.

Όλες οι ειδήσεις

Υποχρεωτικός εμβολιασμός: Εκτός ΕΜΑΚ 54 άτομα που δεν έκαναν το εμβόλιο

Ερντογάν: «Εχθρός της Τουρκίας ο Μητσοτάκης – Ανοίγει μέρος του Βαρωσίου» - Διπλωματική αντεπίθεση από Αθήνα και Λευκωσία

Φολέγανδρος: Την Πέμπτη τελικά η απολογία του 30χρονου γυναικοκτόνου

Πανελλήνιες 2021: Είμαι απόφοιτος και αποτυχημένος άριστος-Η επιστολή στην Κεραμέως

Freedom Pass: Πώς θα κάνετε αίτηση για το voucher των 150 ευρώ -Πού χρησιμοποιείται

νέα μέτρααπαγόρευση κυκλοφορίαςlockdownΜύκονοςΚορονοϊός