Ελλάδα|21.07.2021 12:33

Πλατεία Βικτωρίας: Αστυνομικοί πήγαν για έλεγχο και δέχτηκαν επίθεση

Ευλαμπία Ρέβη

Συντονισμένη επίθεση με πέτρες, μπουκάλια και άλλα αντικείμενα δέχθηκαν την Τρίτη το βράδυ στην πλατεία Βικτωρίας στον Άγιο Παντελεήμονα αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ.

Όλα ξεκίνησαν γύρω στις 11:30 το βράδυ της Τρίτης με κλήση που έγινε στο τηλεφωνικό κέντρο της Άμεσης Δράσης όπου το άτομο που κάλεσε ισχυρίστηκε ότι στη συμβολή των οδών Φυλής και Χέυδεν γίνεται διακίνηση ναρκωτικών. Αμέσως σήμανε συναγερμός και μία ομάδα της ΔΙ.ΑΣ. έλαβε σήμα και έσπευσε στο σημείο.

Όταν οι αστυνομικοί έφτασαν στην οδό Φυλής, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, πράγματι εντόπισαν ένα ύποπτο άτομο και άρχισαν να του κάνουν έλεγχο. Τότε, ξαφνικά από την ταράτσα κτιρίου που τελεί υπό κατάληψη άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου φέρονται να ξεκίνησαν επίθεση κατά των αστυνομικών, φωνάζοντας μάλιστα διάφορα συνθήματα, όπως «Έξω οι μπάτσοι από τις γειτονιές μας» και «Θάνατος στους μπάτσους».

Για λόγους ασφαλείας οι αστυνομικοί σταμάτησαν τον έλεγχο και έφυγαν άμεσα από το σημείο χωρίς το επεισόδιο να λάβει μεγαλύτερες διαστάσεις και στη συνέχεια κατέθεσαν μήνυση κατά αγνώστων για την επίθεση και για εξύβριση στο Α.Τ. Αγίου Παντελεήμονα.

Όλες οι ειδήσεις

NBA – Αντετοκούνμπο: Δεν πίστευα ποτέ ότι στα 26 μου θα έπαιζα στους τελικούς

Διεθνής ανησυχία και κινητοποίηση για τις κινήσεις Ερντογάν στο Βαρώσι: Συνεδριάζει εκτάκτως το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ

Pegasus Project – Νέες αποκαλύψεις: Κατασκόπευαν τον Μακρόν και άλλους 13 ηγέτες;

Κορονοϊός: Τέσσερα κρούσματα σε κατασκήνωση στα Χανιά

Φολέγανδρος - Γυναικοκτονία: «Σοβαρό ψυχικό πρόβλημα» επικαλείται ο δικηγόρος του 30χρονου

επίθεσηαστυνομίαπλατεία Βικτωρίας