Ελλάδα|22.07.2021 14:21

Φολέγανδρος – Έκθεση ιατροδικαστή: Ο 30χρονος χτύπησε τη Γαρυφαλλιά και την έριξε στο νερό

Newsroom

Ανατριχιαστικά στοιχεία έρχονται στο φως της δημοσιότητας σχετικά με τη γυναικοκτονία στη Φολέγανδρο. Όπως προκύπτει από την ιατροδικαστική έκθεση, ο 30χρονος φέρεται να χτύπησε, να έσυρε και να έριξε από τον γκρεμό την 30χρονη, για να καταλήξει ζωντανή μέσα στο νερό.

Σύμφωνα με την έκθεση του ιατροδικαστή, οι κακώσεις που είχε το θύμα στο πρόσωπο και το κεφάλι προήλθαν από τα χτυπήματα που της προκάλεσε ο 30χρονος. Δηλαδή η 26χρονη γρονθοκοπήθηκε. Σε ό,τι αφορά τα σημάδια από γδάρσιμο στην πλάτη αυτά προήλθαν από τα βράχια.

Υπενθυμίζεται ότι όπως είχε γράψει το ethnos.gr, από την περασμένη Τρίτη, ο ιατροδικαστής είχε διαπίστωσε πως το σώμα της άτυχης Γαρυφαλλιάς έφερε κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις. Οι αστυνομικοί της  Ασφάλειας Σύρου, που διενεργούν την προανάκριση, από την πρώτη στιγμή «είδαν» ένα  ύποπτο τραύμα που έφερε η άτυχη κοπέλα στο μάτι. Φαίνεται ότι το τραύμα αυτό προέρχεται από μπουνιά που της έριξε στο πρόσωπο ο δράστης και το γεγονός αυτό σύμφωνα με ασφαλείς πηγές πιστοποιείται και από τα ιατροδικαστικά ευρήματα στα οποία γίνεται λόγος για «μώλωπα οφθαλμού».   

«Οι δυο τους καβγάδισαν έντονα και εκείνος φαίνεται να την χτύπησε πολύ πριν την πετάξει από τα βράχια», λένε χαρακτηριστικά στο ethnos.gr αστυνομικές πηγές. Και προσθέτουν μάλιστα: «Η κοπέλα καλούσε σε βοήθεια τρομαγμένη. Τα όσα διαδραματίστηκαν πριν από την πτώση φαίνεται να ήταν εξαιρετικά έντονα. Εκείνος σηκώνει το χειρόφρενο και παρατά το αμάξι επάνω στα βράχια, λίγο πριν το γκρεμό.  Ίσως την χτύπησε και μέσα στο αυτοκίνητο και τότε η κοπέλα για να σωθεί άνοιξε την πόρτα και έτρεξε να γλιτώσει».  

Απολογείται ο 30χρονος

Ο 30χρονος απολογείται στον ανακριτή στη Νάξο, αφού όπως διαπιστώθηκε ήταν καλά στην υγεία του μετά τη μεταφορά του στο κέντρο υγείας. Ο γυναικοκτόνος οδηγήθηκε στο κέντρο υγείας επικαλούμενος ζητήματα μνήμης, και επιληπτική κρίση, σύμφωνα με τους γιατρούς που τον εξέτασαν. Στον κατηγορούμενο χορηγήθηκε φαρμακευτική αγωγή και, εφόσον οι εξετάσεις του ήταν καλές, πήρε εξιτήριο και επέστρεψε στα δικαστήρια.

Σύμφωνα με διαρροές από το περιβάλλον του 30χρονου, νωρίτερα ο ίδιος επιχείρησε να κρεμαστεί με ένα σεντόνι στο κελί του, στα κρατητήρια Νάξου, για να βάλει τέλος στην ζωή του. Ο 30χρονος μέχρι και νωρίς το πρωί της Πέμπτης εξακολουθούσε να νοσηλεύεται, και να φυλάσσεται φρουρούμενος. Οι συνήγοροι υπεράσπισης του 30χρονου έφτασαν και αυτοί νωρίς το πρωί στο κέντρο υγείας Νάξου, προκειμένου να ενημερωθούν για την κατάσταση.

Σκληρή δήλωση Κούγια

Ο συνήγορος της οικογένειας της 26χρονης Γαρυφαλλιάς εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση: «Να προσέξουν πάρα πολύ τόσο ο δράστης του εγκλήματος εις βάρος της αείμνηστης θυγατέρας των εντολέων μου όσο και ο συνήγορός του, γιατί τους ίδιους κωμικούς ισχυρισμούς περί ψυχικής παθήσεως είχε προβάλει και ο έλληνας δράστης της αποτρόπαιας ανθρωποκτονίας εις βάρος της αείμνηστης Ελένης Τοπαλούδη και στο τέλος με την απόφαση, την οποίαν εξέδωσε το ΜΟΔ Αθηνών, εκτός της ισοβίου καθείρξεως, που επέβαλε στον δράστη, αγνοώντας παμψηφεί τους ισχυρισμούς του περί ψυχοπαθητικής προσωπικότητας, οδήγησε ως κατηγορούμενους στο δικαστήριο, τόσο τον ψυχίατρο, που βεβαίωνε ότι ο δράστης είναι ψυχασθενής, όσο και τον δράστη ως ηθικό αυτουργό του εγκλήματος της ψευδούς βεβαιώσεως. Αυτά και θα επανέλθω μόλις έχω στα χέρια μου τη δικογραφία».

Όλες οι ειδήσεις

Μετάλλαξη Δέλτα – Αρκουμανέας: Τρομακτικός ο ρυθμός μετάδοσης – Κοντά στα 3.000 τα κρούσματα

Freedom Pass: Αλαλούμ στα ΚΕΠ για τα voucher 150 ευρώ σε νέους – Τι απαντά ο Γεωργαντάς

Προκλήσεις Ερντογάν στα Βαρώσια: Διεθνής κατακραυγή για τη στάση της Τουρκίας

Φολέγανδρος – Γυναικοκτονία: Εξιτήριο για τον 30χρονο από το κέντρο υγείας – Σκληρή δήλωση Κούγια

ιατροδικαστήςΦολέγανδροςγυναικοκτονία