Ελλάδα|25.07.2021 00:20

Σύνταγμα: Επεισόδια και χημικά στην πορεία των αντιεμβολιαστών

Newsroom

Eπεισόδια σημειώθηκαν το βράδυ του Σαββάτου στο Σύνταγμα στην πορεία ανθρώπων που διαμαρτύρονταν κατά της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού.

Η αστυνομία έκανε ρίψη χημικών, ενώ κάδοι απορριμάτων τυλίχθηκαν στις φλόγες. Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ, συνολικά έγιναν 25 προσαγωγές.

Μερίδα των αρνητών πέταξε φωτοβολίδες στις δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ. που βρίσκονταν μπροστά στη Βουλή και επιτηρούσαν την κατάσταση. Οι αστυνομικοί απάντησαν με χημικά και κρότου-λάμψης, ενώ επιστρατεύτηκε και αύρα που έριξε νερό στους συγκεντρωμένους.

(Copyright: INTIME)
(Copyright: INTIME)

Πανό με Χριστόδουλο και ελληνικές σημαίες

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν εκ νέου το απόγευμα του Σαββάτου μέλη του αντιεμβολιαστικού κινήματος. Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν σε Ομόνοια και Σύνταγμα φωνάζοντας συνθήματα κατά των εμβολίων, του υποχρεωτικού εμβολιασμού και των μέτρων της κυβέρνησης. Εκτός από τις πολυάριθμες ελληνικές σημαίες και τα θρησκευτικά σύμβολα, επιστρατεύτηκαν επίσης πανό με τον μακαριστό αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο. Οι συγκεκριμένες συγκεντρώσεις λαμβάνουν χώρα όλο και συχνότερα τις τελευταίες μέρες, σε μια περίοδο όπου το σύστημα υγείας αντιμετωπίζει εκ νέου πίεση με τις νοσηλείες να αυξάνονται.

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο από τη διαδήλωση

Copyright: (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/ EUROKINISSI)
Copyright: (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/ EUROKINISSI)

Copyright: (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/ EUROKINISSI)

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ

Το Σάββατο 24 Ιουλίου 2021 και ώρα 19.00, μετά από κάλεσμα σε ιστοσελίδα για συγκέντρωση, με κεντρικό σύνθημα «όχι στις υποχρεωτικότητες στους εκβιασμούς τις απολύσεις και τους διαχωρισμούς», πραγματοποιήθηκε συνάθροιση (4.500) περίπου ατόμων στην πλατεία Ομονοίας. Στη συνέχεια ακολούθησε πορεία μέσω των οδών Σταδίου, Β. Γεωργίου στην πλατεία Συντάγματος, όπου κατέλαβαν το οδόστρωμα της Λ. Αμαλίας προκαλώντας παρακώλυση της κυκλοφορίας.

Μετά από (40) σαράντα λεπτά είχαν παραμείνει συγκεντρωμένα περίπου (1.500) άτομα στην πλατεία Συντάγματος και στο οδόστρωμα της Λ. Αμαλίας, αγνοώντας τις εκκλήσεις-προειδοποιήσεις του Επικεφαλής των Αστυνομικών Δυνάμεων να αποχωρήσουν από το οδόστρωμα προκειμένου να διεξαχθεί ανεμπόδιστα η κυκλοφορία των οχημάτων που είχε διακοπεί.

Ξαφνικά ικανός αριθμός των συγκεντρωμένων προέβη σε ρίψη μάρμαρων, πετρών, φωτοβολίδων και εκρηκτικών μολότοφ κατά των αστυνομικών δυνάμεων που βρίσκονταν έμπροσθεν του Μνημείου Αγνώστου Στρατιώτη.

Οι αστυνομικές δυνάμεις προχώρησαν στην απώθηση των συγκεντρωμένων, με ρίψεις νερού και περιορισμένη χρήση δακρυγόνων.

Για το ανωτέρω συμβάν πραγματοποιήθηκαν είκοσι πέντε (25) προσαγωγές. 

Copyright: (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/ EUROKINISSI)

Όλες οι ειδήσεις

Μεταπολίτευση: Έβλαψε ή ωφέλησε την ελληνική κοινωνία;

Δεν είναι μόνο ο Αντετοκούνμπο: 9 αθλητές - θρύλοι που πείνασαν στα παιδικά τους χρόνια

Δολοφονία στην Θήβα: Στο μικροσκόπιο το παρελθόν του θύματος - Είχε απασχολήσει τις Αρχές για υπόθεση ναρκωτικών

Ολυμπιακοί Αγώνες 2021: Αυτή είναι η αλήθεια για το φιάσκο της ΕΡΤ με τον Λευτέρη Πετρούνια

Πανσέληνος Ιουλίου: Κορυφώνεται το «Φεγγάρι του Ελαφιού» - Eντυπωσιακές εικόνες

συγκέντρωσηεπεισόδιαεμβολιασμοίαντιεμβολιαστικό κίνημα