Ελλάδα|29.07.2021 11:15

Εμβόλια: Γιατί έπεσαν οι ρυθμοί εμβολιασμών – Τι λέει ο Θεμιστοκλέους για τους αντιεμβολιαστές

Newsroom

Στη μείωση του ρυθμού εμβολιασμών έναντι του κορονοϊού αναφέρθηκε ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Μάριος Θεμιστοκλέους, ενώ τοποθετήθηκε και για τις νέες διαδηλώσεις αντιεμβολιαστών που σημειώθηκαν χθες, Τετάρτη 28 Ιουλίου.

Εμβολιασμοί: Πού οφείλεται η μείωση των ραντεβού

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1, ο κ. Θεμιστοκλέους, σημείωσε πως η μείωση στα ραντεβού και οι λιγότεροι εμβολιασμοί είναι κάτι που οφείλεται στο ότι βρισκόμαστε στην καρδιά του καλοκαιριού. Παράλληλα σημείωσε πως κάτι τέτοιο παρατηρείται και στις υπόλοιπες χώρες.

Ο γενικός γραμματέας εξέφρασε επίσης την ικανοποίησή του για την ανταπόκριση των νέων ηλικίας 18-24 ετών, υπογραμμίζοντας πως συνεχίζουμε να έχουμε περίπου 20.000 ραντεβού την ημέρα. Παρατήρησε δε πως αυτή την στιγμή ο αριθμός των 5 εκατ. πλήρως εμβολιασμένων στην χώρα αντιστοιχεί στο 65% του ενήλικου πληθυσμού.

Εξηγώντας πως υπάρχει μεγάλη διαθεσιμότητα εμβολίων σε πολλά σημεία της επικράτειας, ο κ. Θεμιστοκλέους είπε πως μπορούν όσοι βρίσκονται σε διακοπές μπορούν να κάνουν τη 2η δόση του εμβολίου εκεί που παραθερίζουν, ενώ υπάρχει η δυνατότητα για κάποιον που κλείνει τώρα ραντεβού να εμβολιαστεί ακόμη και την ίδια ημέρα.

Τι λέει ο Θεμιστοκλέους για τους αντιεμβολιαστές

Αναφερόμενος στους αντιεμβολιαστές, είπε πως «στην Ελλάδα βρισκόμαστε στην ευχάριστη θέση να μην έχουμε ένα καλά οργανωμένο αντιεμβολιαστικό κίνημα».

ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ/INTIME

Άφησε αιχμές κατά ορισμένων ιατρών που αμφισβητούν την αποτελεσματικότητα των εμβολίων, λέγοντας πως «στην Ιατρική υπάρχουν κανόνες και πρέπει να ακολουθούνται».

Όλες οι ειδήσεις

Καιρός – Καύσωνας: Θερμοκρασίες έως 42 βαθμούς την Πέμπτη – Οδηγίες προστασίας

ΕΝΦΙΑ: Πώς θα πληρωθεί ο φόρος από τον Σεπτέμβριο

Ολυμπιακοί Αγώνες 2021: Έκαναν υπερπροσπάθεια αλλά τερμάτισαν στην 5η θέση Μπούρμπου και Κυρίδου

Ταξί: Δεν... κινήθηκαν ηλεκτρικά – Τι δείχνουν τα στοιχεία του υπουργείου Περιβάλλοντος

ΚορονοϊόςεμβόλιοΜάριος Θεμιστοκλέουςεμβολιασμόςαντιεμβολιαστικό κίνημα