Ελλάδα|06.08.2021 08:10

Γυναικοκτονία- Λάρισα: Απολογείται σήμερα ο καθ’ ομολογία δράστης

Newsroom

Στον ανακριτή θα βρεθεί σήμερα ο 54χρονος καθ’ ομολογία δράστης της γυναικοκτονίας στη Σωτηρίτσα Αγιάς στη Λάρισα. Ο κατηγορούμενος, την Τρίτη 3 Αυγούστου πυροβόλησε εν ψυχρώ τη σύζυγό του, όσο αυτή βρισκόταν στην ταβέρνα του αδερφού της.

Ο καθ’ ομολογία συζυγοκτόνος ζήτησε, την Τετάρτη, 4 Αυγούστου, προθεσμία για να απολογηθεί, η οποία και τού δόθηκε. Σε βάρος του έχει ασκηθεί, από την Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Λάρισας, ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και παράβαση του νόμου περί όπλων.

 «Ήμουν θολωμένος», υποστηρίζει ο 54χρονος

Σύμφωνα τον συνήγορό του δράστη, Κώστα Γαλανό, ο κατηγορούμενος αντιμετωπίζει προβλήματα και ακολουθεί αντικαταθλιπτική αγωγή, ενώ για τις συνθήκες του εγκλήματος ανέφερε πως ο εντολέας του φέρεται «να θόλωσε».

«Ελάτε, σκότωσα μια γυναίκα»

Υπενθυμίζεται ότι, το πρωί της Τρίτης, 3 Αυγούστου, το θύμα δέχτηκε 8 πυροβολισμούς από τον σύζυγό της και σωριάστηκε νεκρή στο καφενείο όπου εργαζόταν, στη Σωτηρίτσα της Λάρισας. Το φονικό σημειώθηκε λίγο μετά τις 10:30 π.μ., όταν ο 54χρονος δράστης πυροβόλησε και σκότωσε την 43χρονη σύζυγό του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ίδιος κάλεσε την Αστυνομία και ενημέρωσε για τη δολοφονία, «ελάτε, σκότωσα μια γυναίκα» φέρεται να είπε στο τηλεφώνημα που έκανε στις Αρχές.

Συνελήφθη από τους αστυνομικούς και οδηγήθηκε στο αστυνομικό τμήμα της πόλης.

Όλες οι ειδήσεις

Φωτιά: Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες - Εκκενώνονται Καπανδρίτι, Βόθωνας, Πολυδένδρι και άλλοι οικισμοί

Φωτιά Εύβοια: Εκτός ελέγχου η πυρκαγιά – 631 απεγκλωβισμοί

Φωτιά Ανατολική Μάνη: Εκκενώσεις οικισμών και κάμπινγκ – Μάχη με τις φλόγες

Φωτιά Αττική: Εκρήξεις σε μονάδα με μεταχειρισμένα αυτοκίνητα – Συγκλονιστικά πλάνα

ανακριτήςγυναικοκτονίασυζυγοκτόνοςδολοφόνοςδολοφονίαανθρωποκτονίαΛάρισα