Ελλάδα|06.08.2021 14:40

Φωτιά: Η ενημέρωση του Νίκου Χαρδαλιά για τις πυρκαγιές

Newsroom

Ενημέρωση για τις εν εξελίξει φωτιές σε όλη την Ελλάδα έκανε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς.

Καταβάλουμε κάθε προσπάθεια για την προστασία των κρίσιμων υποδομών ανέφερε ο κ. Χαρδαλιάς για τη φωτιά στην Αττική. «Θα έχουμε σταδιακή ενίσχυση των δυτικών ανέμων στην Αττική. Η πυρκαγιά πέρασε προς τη λίμνη Μαραθώνα». 

«Η φωτιά έχει περάσει προς τη Λίμνη του Μαραθώνα Κάνουμε τιτάνια προσπάθεια για να την ανακόψουμε. Στην Εύβοια ενισχύονται τα εναέρια μέσα. Η φωτιά έχει λάβει επικίνδυνες διαστάσεις. Κύριος στόχος μας είναι η αποκοπή του μετώπου προς τη νότια πορεία του»

Ο ίδιος επεσήμανε αναφορικά με τα πύρινα μέτωπα στην Αττική πως καταβάλλεται «τιτάνια προσπάθεια για να μην υπάρξει βλάβη στο κέντρο υπερυψηλής τάσης στο Κρυονέρι. Οι συνθήκες είναι εξαιρετικά επικίνδυνες».

Συνολικά 56 ενεργές πυρκαγιές σε όλη την Ελλάδα

Όπως επεσήμανε ο υφυπουργός, «οι ανοιχτές πυρκαγιές που αντιμετωπίζουμε είναι 56, εκ των οποίων οι πιο σοβαρές σε Αττική, Εύβοια, Μεσσηνία, Φθιώτιδα». Για τη φωτιά στην Εύβοια, είπε πως επιχειρούν 240 πυροσβέστες.

Επεσήμανε δε πως έχουν σταλεί συνολικά 13 μηνύματα που αφορούσαν εκκένωση περιοχών και παρείχαν οδηγίες για την ασφάλεια των πολιτών, από το 112.

Όλες οι ειδήσεις

Φωτιά Αττική: Εκκενώνονται Μαλακάσα, Σφενδάλη, Πολυδένδρι και Καπανδρίτι

Φωτιά Εύβοια: Φτάνουν στη θάλασσα οι φλόγες στα Βασιλικά

Φωτιά Αφίδνες: Παραδόθηκε στις φλόγες επιχείρηση – Δραματικές εικόνες

Φωτιά Αττική: Καίγεται εργοστάσιο με εύφλεκτα υλικά στο ύψος του Καπανδριτίου

φωτιάΝίκος Χαρδαλιάςφωτιά τώρα