Ελλάδα|07.08.2021 11:40

Δήμαρχος Μαντουδίου για φωτιά: «Κανένα πτητικό μέσο μέχρι τις 8 το πρωί»

Newsroom

Την απουσία πυροσβεστικών δυνάμεων στην Εύβοια κατήγγειλε ο Δήμαρχος Μαντουδίου, Γιώργος Τσαπουρνιώτης αναφερόμενος στη φωτιά που κατακαίει την περιοχή.

«Κοντεύουμε να φτάσουμε τα 400 χιλιάδες στρέμματα καμμένης γης. Δεν υπάρχει κανένα σχέδιο να σωθεί η περιουσία του κόσμου. Καίγονται αυτοκίνητα, επιχειρήσεις, καίγονται τα σπίτια του κόσμου στην παραλία. Η ώρα είναι 8 το πρωί και δεν έχει φανερωθεί κανένα πτητικό μέσο», είπε στον ΣΚΑΪ.

Ο δήμαρχος Μαντουδίου συνέχισε, λέγοντας πως ό,τι σώθηκε, σώθηκε από τους κατοίκους, οι οποίοι έσβησαν μόνοι τους τις φλόγες από τα σπίτια τους.

«Αν είχε φύγει όλος ο κόσμος, δεν θα είχε μείνει κανένα σπίτι. Τους έδιωχναν και γυρνούσαν πίσω να σώσουν το σπίτι τους. Τι να έκαναν. Έχουν καεί πάνω από 1.000 σπίτια. Αν ο κόσμος δεν έσωζε τα σπίτια του, θα είχαμε πάνω από 10.000 καμμένα σπιτια. Όλη η Βόρεια Εύβοια έχει καταστραφεί ολοσχερώς. Δεν μιλάμε μόνο για το δάσος, μιλάμε για βιβλική καταστροφή. Δεν είχαμε βοήθεια. Ζητούσαμε να έρθουν πυροσβεστικά και δεν έρχονταν», συμπλήρωσε.

Όλες οι ειδήσεις

Φωτιά: Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες σε Βαρυμπόμπη και Θρακομακεδόνες

Επίθεση σε συνεργείο του OPEN - Θρακομακεδόνες: «Aστυνομικοί ήταν απέναντι και δεν έκαναν τίποτα»

Φωτιά Εύβοια: Νέο μέτωπο προς Αιδηψό – Εκκενώθηκαν κατασκήνωση και μοναστήρι

Φωτιά - Εύβοια: Απεγκλωβίστηκαν 1.130 πολίτες από τη Λίμνη – Συγκλονιστικές εικόνες

Όλες οι εξελίξεις από τα πύρινα μέτωπα στη χώρα

ΜαντούδιφωτιάΕύβοιαφωτιά τώρα