Ελλάδα|09.08.2021 10:19

Φωτιά: Αλληλεγγύη στους πληγέντες από την Ένωση Δικαστών

Newsroom

Ανακοίνωση για τους πυρόπληκτους από τις καταστροφικές φωτιές που μαίνονται στη χώρα μας εξέδωσε η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων. Δείχνοντας έμπρακτα την αλληλεγγύη της, η Ένωση ανακοίνωσε τη διάθεση του ποσού των 10.000€, προς τους πυρόπληκτους, καθώς και τη διάθεση 3.000€ σε κάθε οικογένεια δικαστή ή εισαγγελέα, η κύρια κατοικία του οποίου υπέστη σοβαρές υλικές ζημιές, ώστε να αντιμετωπίσει τα πρώτα έξοδα μετεγκατάστασης.

Αναλυτικά, στην ανακοίνωσή της, η Ένωση  Δικαστών και Εισαγγελέων αναφέρει:

«Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων εκφράζει την θλίψη της για την ανυπολόγιστη φυσική καταστροφή που προκάλεσαν οι πυρκαγιές σε όλη τη Χώρα. Συγχαίρουμε όσους αγωνίστηκαν και αγωνίζονται με αυταπάρνηση για να σώσουν ανθρώπους, δασικές εκτάσεις, σπίτια. Η διάσωση του φυσικού πλούτου, η απόλυτη προστασία κάθε κοινωνικού αγαθού όπως είναι τα δάση και η αποτελεσματική πρόληψη από τις καταστροφές συνιστούν κύριες αποστολές της διοίκησης. Η αλληλεγγύη και η συμπαράσταση πολιτών και φορέων προς τους πυρόπληκτους είναι αξιέπαινη και σημαντική, δεν μπορεί ωστόσο να αναπληρώσει την οφειλόμενη κρατική πρόνοια που εκφράζεται με το ύψος των προβλεπόμενων κονδυλίων του προϋπολογισμού.

Η Ένωσή μας ως συμβολική ένδειξη συμπαράστασης στον ανθρώπινο πόνο θα καταβάλει σε ειδικό λογαριασμό το ποσό των 10.000 ευρώ καθώς και το ποσό των 3.000 ευρώ σε κάθε οικογένεια συναδέλφου του οποίου υπέστη σοβαρές υλικές ζημιές η κύρια κατοικία ώστε να αντιμετωπίσει τα πρώτα έξοδα μετεγκατάστασης. Τέλος απευθύνουμε έκκληση σε κάθε δικαστικό και εισαγγελικό λειτουργό να συνεισφέρει κατά το μέτρο των δυνατοτήτων του σε Δήμους, Περιφέρειες και φορείς (πχ Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό) που έχουν αναλάβει την ευθύνη της αποκατάστασης των ζημιών και της άμεσης ανακούφισης των πληγέντων».

Όλες οι ειδήσεις

Φωτιά: Σύσκεψη για πυρόπληκτους, δήλωση Μητσοτάκη, Υπουργικό Συμβούλιο και συνέντευξη Τύπου μέσα στην εβδομάδα

Φωτιά Εύβοια: Αγώνας δρόμου για να οριοθετηθεί η πυρκαγιά – Μάχη με τις αναζωπυρώσεις

Φωτιά Εύβοια: Σοκαριστικό βίντεο – Η βιβλική καταστροφή από ψηλά

Φωτιά–Εύβοια: Συγκινεί η φωτογραφία των ηλικιωμένων πυρόπλυκτων με το σκυλάκι τους

Φωτιά Γορτυνία: Σε διαθεσιμότητα αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. μετά από καταγγελίες ότι ζήτησε μέσο για να στείλει πυροσβεστικό

φωτιά τώραΕνωση Δικαστών και Εισαγγελέωνανακοίνωσηφωτιά