Ελλάδα|10.08.2021 16:27

Φωτιές: Βαθιά συγκίνηση στην κηδεία του εθελοντή πυροσβέστη, Βασίλη Φιλώρα

Newsroom

Παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου κηδεύτηκε στον Ιερό Ναό του Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης στα Άνω Λιόσια ο 38χρονος εθελοντής πυροσβέστης Βασίλης Φιλώρας που έχασε την ζωή του στην Ιπποκράτειο Πολιτεία κατά τη διάρκεια των μεγάλων πυρκαγιών που ξέσπασαν στην Αττική. Η κατάρρευση της καλωδίωσης της κολόνας του ηλεκτρικού ρεύματος στέρησε τη ζωή στον 38χρονο πατέρα δύο παιδιών.

(Copyright: Eurokinissi)

Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου έφτασε στον Ιερό Ναό όπου τελείται αυτή την ώρα η εξόδιος ακολουθία κρατώντας ένα λευκό τριαντάφυλλο. Νωρίτερα την Τρίτη οι υπουργοί Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης και Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, αποφάσισαν να τελεστεί δημόσια δαπάνη η κηδεία του εθελοντή πυροσβέστη.

Όπως επισημαίνεται σε Δελτίο Τύπου του υπουργείου Εσωτερικών, η συγκεκριμένη απόφαση αποτελεί «ελάχιστο φόρο τιμής της αναγνώρισης της αυταπάρνησης και της αυτοθυσίας που επέδειξε ο Βασίλης Φιλώρας όταν, στις δύσκολες αυτές στιγμές που βιώνει η πατρίδα μας, συνέτρεξε ανιδιοτελώς να βοηθήσει τους συμπολίτες του, επιτελώντας στο ύψιστο το καθήκον του».

(Copyright: Eurokinissi)

Την ίδια ώρα σε κλίμα βαθιάς οδύνης φίλοι και συγγενείς αποχαιρέτησαν τον 38χρονο που αφήνει πίσω του δύο ανήλικα παιδιά.

(Copyright: Eurokinissi)

Όλες οι ειδήσεις

Φωτιά Εύβοια: Μεγάλη αναζωπύρωση στο Ασμήνιο – Μήνυμα από 112 για εκκένωση του χωριού

Τσίπρας: Εγκληματική ευθύνη Μητσοτάκη που αγνόησε προειδοποιήσεις αλλά και το πόρισμα Γκολντάμερ

Φωτιά: Αντικατάσταση Χρυσοχοΐδη, Χαρδαλιά ζητεί η Γεννηματά

Πρώτο θέμα σε διεθνή ΜΜΕ η φωτιά στην Εύβοια - Κάνουν τον γύρο του κόσμου οι φωτογραφίες

φωτιάπυροσβέστηςΚατερίνα Σακελλαροπούλουθάνατοςκηδεία