Ελλάδα|13.08.2021 14:58

Κορονοϊός: 14 νέοι και ένα παιδί σε ΜΕΘ - Απέχουμε 25% από ανοσία της αγέλης

Newsroom

Για την αύξηση των διασωληνωμένων με κορονοϊό στις ΜΕΘ μίλησε στον ΣΚΑΪ, ο καθηγητής Πνευμονολογίας και Εντατικής Θεραπείας, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος. Όπως υπογράμμισε στις ΜΕΘ βρίσκονται αυτή τη στιγμή 14 νέοι και ένα μικρό παιδί, ενώ τόνισε ότι την τελευταία εβδομάδα είχαμε 3 θανάτους στην ηλικιακή ομάδα 18 - 39 ετών και 9 νέες διασωληνώσεις.

«Το πιο ανησυχητικό για μένα είναι αν πάρετε την ηλικιακή κατανομή των διασωληνωμένων. Την τελευταία εβδομάδα είχαμε 3 θανάτους στην ηλικιακή ομάδα των 18-39 ετών και 9 καινούργιες διασωληνώσεις. Συνολικά, έχουμε 14 νέους και 1 παιδί  που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι στις ΜΕΘ», σημείωσε χαρακτηριστικά και στη συνέχεια δήλωσε πως αυτή τη στιγμή δεν παρατηρείται ιδιαίτερη πίεση στο ΕΣΥ αλλά προειδοποίησε ότι «αν συνεχίσει να αυξάνεται με αυτόν τον ρυθμό ο αριθμός των διασωληνωμένων τότε τα πράγματα θα δυσκολέψουν».

Πώς θα φτάσουμε στην ανοσία της αγέλης

Για την πορεία προς την ανοσία της αγέλης, ο καθηγητής δήλωσε ότι μας χωρίζει ένα 25% για να φτάσουμε στο 85% το οποίο θα σημάνει και την λήξη της πανδημίας, του κορονοϊού.

Ωστόσο, όπως σημείωσε μέχρι να φτάσουμε εκεί «ενδέχεται να θρηνήσουμε πολλά θύματα και να γεμίσουν οι ΜΕΘ με ασθενείς, για να καλυφθεί αυτή η διαφορά του 25%». Φυσικά, σημείωσε πως υπάρχει και το καλό σενάριο, το οποίο προβλέπει να αυξηθεί το ποσοστό των εμβολιασμών.

Όλες οι ειδήσεις

Ενίσχυση του Μαξίμου και… υπομονή για τον «μεγάλο» ανασχηματισμό

Φωτιά Εύβοια: Νέα πυρκαγιά στο Μίστρο – Συναγερμός στην πυροσβεστική

Κορονοϊός - Μετάλλαξη Δέλτα: Αυξημένες πιθανότητες να μεταδοθεί από εμβολιασμένους

Ιωάννης Οικονόμου: Ποιος είναι ο νέος κυβερνητικός εκπρόσωπος

Θεόδωρος ΒασιλακόπουλοςΜΕΘ