Ελλάδα|14.08.2021 19:08

Φωτιά Εύβοια: Εκκένωση στα Μεσοχώρια Καρύστου

Newsroom

Δραματικές οι εξελίξεις στη φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι του Σαββάτου στα Μεσοχώρια Καρύστου καθώς όπως μετέδωσε το OPEN σε έκτακτη ενημέρωση, στις 15.10 έφτασε μήνυμα του 112 για προληπτική εκκένωση στα Μεσοχώρια.

Στην περιοχή πνέουν πολύ δυνατοί άνεμοι με ριπές που φτάνουν έως και τα 9 μποφόρ. Αυτή την ώρα στην περιοχή επιχειρούν 44 πυροσβέστες με 15 οχήματα. Εναέρια επιχειρούν 4 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα ενώ στην κατάσβεση συμμετέχει και 1 πεζοπόρο τμήμα.

Όπως ανέφερε σε τηλεφωνική επικοινωνία στην έκτακτη ενημέρωση του OPEN ο δήμαρχος Καρύστου, λόγω των πολύ ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή επιλέχθηκε η προληπτική εκκένωση του οικισμού Μεσοχώρια. 

Σε ερώτηση για το αν κινδυνεύουν σπίτια στην περιοχή ο δήμαρχος σημείωσε ότι «η φωτιά είναι πολύ κοντά στον οικισμό Μεσοχώρια και για προληπτικούς λόγους έγινε η εκκένωση αλλά υπάρχουν και πολύ πυκνοί καπνοί».

T

Υπό έλεγχο το μέτωπο

Όπως μετέδωσε το δελτίο του Open, υπό έλεγχο έχει τεθεί η φωτιά που ξέσπασε το Σάββατο, 14 Αυγούστου, στα Μεσοχώρια Καρύστου. Τα μηνύματα από το πύρινο μέτωπο είναι θετικά αφού η κατάσταση φαίνεται να είναι ελεγχόμενη. Υπήρξε μία μικρή αναζωπύρωση νωρίς το απόγευμα του Σαββάτου αλλά οι ρίψεις νερού από τα εναέρια μέσα της Πυροσβεστικής είναι συνεχείς και η κατάσταση φαίνεται να λήγει αισίως.

Όλες οι ειδήσεις

«Τελειώσαμε, μείναμε σύξυλοι» - Κραυγή αγωνίας από ρητινοκαλλιεργητές για την επόμενη μέρα στην Εύβοια

Κορονοϊός: Μεγάλη ανησυχία για το φθινόπωρο - Στο τραπέζι τοπικά lockdown σε νησιά

Πυρκαγιά: Οι μεγάλοι κίνδυνοι που κρύβονται για όσους επιστρέφουν στα καμένα

Υπέροχες παραλίες, χαμηλές τιμές: Το covid-free διαμάντι των Δωδεκανήσων φέτος παίρνει τη ρεβάνς

εκκένωσηφωτιάΚάρυστοςπυροσβεστικήφωτιά Εύβοια