Κορονοϊός: Πράσινο φως για 3η δόση από Σεπτέμβρη - Ανησυχία για Ρέθυμνο, Ρόδο
NewsroomΤο πράσινο φως για τη χορήγηση τρίτης δόσης εμβολίου κατά του κορονοϊού από τον Σεπτέμβριο αποφάσισαν οι ειδικοί λοιμωξιολόγοι σε συνεδρίαση που πραγματοποίησαν την Τρίτη από κοινού με την Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών. Όπως μετέδωσε στο Open η Δέσποινα Βλεπάκη, η ενισχυτική δόση του εμβολίου κατά του κορονοϊού θα χορηγηθεί σε πολύ συγκεκριμένες κατηγορίες ατόμων.
Συγκεκριμένα πρόκειται για άτομα που ανήκουν στην κατηγορία υψηλού κινδύνου Α, δηλαδή ανοσοκατεσταλμένοι, ογκολογικοί ασθενείς, φορείς του HIV και νεφροπαθείς. Ωστόσο, όπως μετέδωσε το Open, ακόμα και αν αυτοί οι άνθρωποι δεν κάνουν την τρίτη δόση, θα απολαμβάνουν τα ίδια δικαιώματα όσον αφορά στο πιστοποιητικό εμβολιασμού.
Από την επόμενη εβδομάδα θα εξεταστεί το ενδεχόμενο να χορηγηθεί τρίτη δόση στους υγειονομικούς ενώ στο τραπέζι των συζητήσεων θα μπουν και οι ηλικιωμένοι συμπολίτες μας.
Σκέψεις για έκτακτα μέτρα σε Ρέθυμνο και Ρόδο
Μεγάλη είναι η ανησυχία των υγειονομικών αλλά και της κυβέρνησης για τα αυξημένα κρούσματα κορονοϊού που παρατηρούνται στην Κρήτη ενώ αποφασίστηκε να μπει στο κόκκινο και το Ρέθυμνο, το οποίο θα είναι η τρίτη περιοχή στην Κρήτη μετά τα Χανιά και το Ηράκλειο που θα μπει στο κόκκινο. Σύμφωνα με το Open, το ίδιο πιθανότατα θα α συμβεί και στη Ρόδο. Αυτό που μένει να αποφασιστεί είναι εάν θα εφαρμοστεί και σε αυτές τις περιοχές mini lockdown με μέτρα όπως:
- απαγόρευση κυκλοφορίας το βράδυ
- εστίαση χωρίς μουσική
- Μπορεί να υπάρξει συμφωνία μεταξύ ΗΠΑ και Ιράν; Τα βασικά σημεία τριβής και το μεγάλο «αγκάθι»
- Μεγάλη γιορτή για τα 100 χρόνια του ΠΑΟΚ: Η λαοθάλασσα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και το εντυπωσιακό drone show
- «Κάντε τον θάνατο προαιρετικό»: Επιστημονική έρευνα 40 εκατ. δολαρίων τα βάζει με το αναπόφευκτο
- «Δεν υπάρχουν πάρτι σαν αυτά του 1999 π.Χ.»: Αρχαιολόγοι ανακάλυψαν απόδειξη μπύρας ηλικίας 4.000 ετών