Ελλάδα|20.08.2021 19:55

Αφγανιστάν: Έφτασε στην Αθήνα ο Έλληνας μεταφραστής που φυγαδεύτηκε από την Καμπούλ

Newsroom

Επέστρεψε στην Ελλάδα, ο Έλληνας μεταφραστής που φυγαδεύτηκε από το Αφγανιστάν μετά την πτώση της Καμπούλ στα χέρια των Ταλιμπάν.

Ο Έλληνας πολίτης Agajan Farhad ταξίδεψε πριν από τρεις μέρες στο Ισλαμαμπάντ, κατόπιν οδηγιών του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια. Η επιχείριση απομάκρυνσής του από την Καμπούλ πραγματοποιήθηκε έπειτα από συνεννόηση του Έλληνα υπουργού με ομολόγους του άλλων κρατών.

Επέστρεψε στην Ελλάδα ο Ελληνας πολίτης Agajan Fahrad / Eurokinissi

Ο μεταφραστής έγινε δεκτός στο Ισλαμαμπάντ από αξιωματούχους της ελληνικής πρεσβείας και σήμερα έφτασε αεροπορικώς στην Ελλάδα.

«Μεταφέρθηκε με ασφάλεια υπό δύσκολες συνθήκες»

«Στο πλαίσιο των πρόσφατων κυβερνητικών αποφάσεων και σε συνέχεια της πληροφορίας που λάβαμε ότι υπάρχει Έλληνας πολίτης που είναι εγκλωβισμένος στο Αφγανιστάν, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας έδωσε τις σχετικές εντολές στις αρχές του υπουργείου Εξωτερικών αλλά και στην πρεσβεία μας στο Ισλαμαμπάντ, ώστε να προχωρήσει η επιχείρηση απεγκλωβισμού του», ανέφερε σε σχετική δήλωσή του ο αναπληρωτής εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, Γιώργος Αρναούτης.

«Πράγματι, αυτό έγινε. Μεταφέρθηκε με ασφάλεια, κάτω από ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες, από την Καμπούλ στο Ισλαμαμπάντ. Εκεί τον περίμεναν άνθρωποι της πρεσβείας, που παρέμειναν μαζί του όλο το διάστημα μέχρι την επιβίβασή του στο αεροπλάνο που τον έφερε στην Αθήνα», πρόσθεσε.

Όλες οι ειδήσεις

Επικοινωνία Μητσοτάκη με Ερντογάν: Τι θα ζητήσει η Αθήνα - Συναγερμός στον Έβρο

Κορονοϊός - Μέτρα: Μόνο εμβολιασμένοι σε εσωτερικούς χώρους και σκέψεις για μάσκες παντού

Μαγιορκίνης: Εικόνες – σοκ από τις βλάβες στους πνεύμονες υγιών ανηλίκων

Κορονοϊός: 768 κρούσματα σε Αττική, 376 σε Θεσσαλονίκη, 340 σε Κρήτη - Η κατανομή

ΚαμπούλΑφγανιστάνΈλληνας