Κρήτη: Τούρκοι ήρθαν με ιστιοφόρο - Ζητούν πολιτικό άσυλο
NewsroomΟκτώ ήταν οι επιβάτες του ιστιοφόρου που το πρωί της Κυριακής 22 Αυγιύστου εξέπεμψε σήμα SOS την ώρα που έπλεε ανοιχτά της Κρήτης.
Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, πρόκειται για οκτώ Τούρκους οι οποίοι ζήτησαν από τις ελληνικές αρχές πολιτικό άσυλο. Οι Τούρκοι παραμένουν μέσα στο σκάφος που βρίσκεται «δεμένο» στον Τσούτσουρα και στο σημείο βρίσκονται λιμενικές καθώς και αστυνομικές αρχές. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ανάμεσά τους είναι στρατιωτικοί.
Ωστόσο, σε βάρος τους σχηματίζεται δικογραφία για την παράνομη είσοδό τους στη χώρα ενώ παράλληλα οι αρμόδιες αρχές αναμένεται να εξετάσουν το αίτημα για πολιτικό άσυλο.
Σύμφωνα με το cretapost, όλα συνέβησαν λίγο μετά τις 10 το πρωί όταν το ιστιοφόρο στο οποίο επέβαιναν οκτώ άτομα παρουσίασε πρόβλημα την ώρα που έπλεε στη θάλασσα του Τσούτσουρα.
Οι δυνατοί άνεμοι φαίνεται πως έσπασαν το κατάρτι με τους επιβάτες να ειδοποιούν το λιμενικό σώμα.
Άμεσα σκάφος του λιμενικού έσπευσε στο σημείο και με τη συνδρομή ιδιωτών ρυμουλκήθηκε με ασφάλεια το ιστιοφόρο.
Αφγανιστάν - Αεροδρόμιο Καμπούλ: Τουλάχιστον 20 νεκροί, αγνοούνται παιδιά
Νίκος Βέρτης: Λουκέτο στο ΥΤΟΝ - Βρέθηκαν πελάτες χωρίς πιστοποιητικά εμβολιασμού
Ζάκυνθος: Τρεις συλλήψεις για τον θάνατο του παιδιού από ηλεκτροπληξία
Κοζάνη: Μοναστήρι απαγορεύει τις μάσκες κορονοϊού - Τις φοράνε ληστές
Αφγανιστάν: Γέννησε μέσα σε αμερικανικό αεροσκάφος ενώ έφευγε από την Καμπούλ
- Σε θέσεις «μάχης» οι αγρότες: Νέα μπλόκα σε όλη την Ελλάδα - Κλείνουν λιμάνια και αεροδρόμια
- Μετά την κλοπή και πλημμύρα στο Λούβρο: Ζημιές σε πάνω από 300 σπάνια βιβλία στην αίθουσα αιγυπτιακών αρχαιοτήτων
- Η Ελλάδα μπαίνει στο κλίμα των Χριστουγέννων: Τα δημοφιλή θεματικά πάρκα της χώρας και πιο οι hot προορισμοί
- Απόλυτο αφεντικό στο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης ο ΠΑΟΚ, που κοιτάζει μόνο την κορυφή!