Ελλάδα|24.08.2021 14:14

Γυναικοκτονία στη Θεσσαλονίκη: Ομολόγησε ο 48χρονος δράστης

Newsroom

Ομολόγησε, σύμφωνα με την Αστυνομία ο  48χρονος δράστης της γυναικοκτονίας στη Θεσσαλονίκη. Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, ο δράστης μαχαίρωσε και σκότωσε την άτυχη γυναίκα από τη Γεωργία και στη συνέχεια διέφυγε με ματωμένα χέρια.

Ο 48χρονος συνελήφθη το βράδυ της Δευτέρας στην Καλαμαριά της Θεσσαλονίκης, χωρίς να προβάλει καμία αντίσταση. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας, ο  δράστης αμέσως μετά τη σύλληψή του ομολόγησε τις πράξεις του, τις οποίες απέδωσε στους συχνούς τσακωμούς που είχε με τη σύντροφό του για τη συνήθειά του να πίνει.

Μάλιστα, οι αστυνομικοί ανακάλυψαν πως στην Ελλάδα είχε έρθει το τελευταίο τετράμηνο από τη χώρα του, κάνοντας χρήση των στοιχείων του δίδυμου αδερφού του που διαμένει στη Γεωργία, καθώς εκείνος απασχολούσε τις Αρχές στη χώρα του για υποθέσεις ναρκωτικών. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, στις 8 Αυγούστου είχε γίνει από τη σύντροφό του καταγγελία για εξύβριση. Στις 10 Αυγούστου, η 55χρονη κάλεσε ξανά την Αστυνομία για εξύβριση και μετά από έλεγχο που έγινε στα χαρτιά του 48χρονου, διαπιστώθηκε ότι διέμενε παράνομα στη χώρα και δόθηκε προθεσμία 30 ημερών για να αποχωρήσει οικειοθελώς. Στις 11 Αυγούστου, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές η 55χρονη ανέφερε στην Αστυνομία πως είναι σε διαδικασία γάμου με τον 48χρονο.

Σημειώνεται, ότι κατά τη διαφυγή του από τη σκηνή του εγκλήματος προσπάθησε να ξεφορτωθεί και να καταστρέψει την ταυτότητα του θύματος, ένα έγγραφό του και ένα κινητό τηλέφωνο, βάζοντάς τους φωτιά σε κοντινή οικοδομή.

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι – όπως αποκαλύπτει η αστυνομία – ο 48χρονος προσπάθησε να κάψει αντικείμενα της 55χρονης, όπως την ταυτότητά της και δικά του προσωπικά έγγραφα σε οικόπεδο στην Ανάληψη: «Σε αδόμητο οικόπεδο στην περιοχή της Ανάληψης, βρέθηκαν διάφορα αντικείμενα με ίχνη αίματος, μεταξύ των οποίων η ταυτότητα του θύματος, ένα σπασμένο κινητό τηλέφωνο και έγγραφο του δράστη, στα οποία είχε τεθεί φωτιά που κατασβήστηκε από περίοικους προκειμένου να μην υπάρξει κίνδυνος εξάπλωσης» αναφέρει η ανακοίνωση. Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για ανθρωποκτονία και αναμένεται να οδηγηθεί ενώπιον του εισαγγελέα.

Τον παρακαλούσε να μην την σκοτώσει

Η 55χρονη από τη Γεωργία βρέθηκε νεκρή το μεσημέρι της Δευτέρας μέσα σε μια λίμνη αίματος, ενώ ο 48χρονος φίλος της είχε εξαφανιστεί με ματωμένα χέρια και ρούχα. Γείτονας της 55χρονης περιέγραψε στο thestival, όσα άκουσε να συμβαίνουν το μοιραίο μεσημέρι της 23ης Αυγούστου στον ημιόροφο της οδού Γραβιάς. Ο μάρτυρας αποκάλυψε ότι οι δυο τους τσακώνονταν πάνω από μισή ώρα, ενώ κάποια στιγμή άκουσε την άτυχη γυναίκα να φωνάζει: «Σε παρακαλώ μη με σκοτώσεις».

Η επίσημη ανακοίνωση της Αστυνομίας για την υπόθεση αναφέρει:

«Οι άμεσες προανακριτικές ενέργειες αστυνομικών του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, οδήγησαν στην εξιχνίαση ανθρωποκτονίας σε βάρος 56χρονης ημεδαπής, που έλαβε χώρα μεσημβρινές ώρες χθες (23-08-2021), στην περιοχή της Ανάληψης.

Ταυτοποιήθηκε ως δράστης και συνελήφθη ο συμβίος του θύματος. Πρόκειται για 48χρονο αλλοδαπό, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε σχετική δικογραφία.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, με χρήση αιχμηρού αντικειμένου (μαχαίρι), τραυμάτισε θανάσιμα την 56χρονη γυναίκα, επιφέροντας πολλαπλά τραύματα σε διάφορα σημεία του σώματος.

Ο δράστης εντοπίστηκε από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης, απογευματινές ώρες χθες, σε περιοχή της Καλαμαριάς και προσήχθη στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης, όπου ομολόγησε την πράξη του.

Στο πλαίσιο των ερευνών, σε αδόμητο οικόπεδο στην περιοχή της Ανάληψης, βρέθηκαν διάφορα αντικείμενα με ίχνη αίματος, μεταξύ των οποίων η ταυτότητα του θύματος, ένα σπασμένο κινητό τηλέφωνο και έγγραφο του δράστη, στα οποία είχε τεθεί φωτιά που κατασβήστηκε από περίοικους προκειμένου να μην υπάρξει κίνδυνος εξάπλωσης. Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα».

Όλες οι ειδήσεις

Νέα μέτρα: Στα 10 ευρώ το τεστ για τους ανεμβολίαστους – Τι είπε ο Οικονόμου για τους υποχρεωτικούς εμβολιασμούς

Κορονοϊός – Παγώνη στο OPEN: Αν συνεχίσουμε έτσι δεν θα κάνουμε ούτε Χριστούγεννα

Δολοφονία στη Μεσαρά Κρήτης: Τον εκτέλεσαν μπροστά στο παιδί του

Νέα μέτρα: Σφίγγει ο κλοιός για τους ανεμβολίαστους – Τι θα ανακοινωθεί

δολοφονίαγυναικοκτονίαΘεσσαλονίκη