Ελλάδα|25.08.2021 21:00

Εκτροχιασμός τρένου στις Σέρρες: Μετέφερε πετρέλαιο

Newsroom

Εκτροχιασμός εμπορικής αμαξοστοιχίας σημειώθηκε μετά τις 3 το μεσημέρι της Τετάρτης, 4 χιλιόμετρα μετά τη Λευκοθέα του νομού Σερρών. Το τρένο, που είχε κατεύθυνση προς Δράμα παραμένει στο σημείο. Εξαιτίας του συμβάντος, υπάρχει προσωρινή διακοπής στα δρομολόγια Θεσσαλονίκη προς Αλεξανδρούπολη και Αλεξανδρούπολη προς Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ Σερρών, δύο βαγόνια μετέφεραν πετρέλαιο για τον στρατό. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, δεν υπάρχουν εγκλωβισμένα άτομα, έχει σημειωθεί όμως διαρροή εύφλεκτων υλικών

Στο σημείο έσπευσαν δύο οχήματα από την Π.Υ. Σερρών και δύο από το κλιμάκιο της Νέας Ζίχνης με οχτώ άνδρες και επικεφαλής τον Διοικητή των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Νομού Σερρών.

Η ανακοίνωση του ΟΣΕ

Σήμερα Τετάρτη 25-08-2021 και περί ώρα 13:40, στην χιλιομετρική θέση 173+880 γρ Θ-ΑμΠΚ της σιδηροδρομικής γραμμής Θεσσαλονίκης - Αλεξανδρούπολης, ευρύτερη περιοχή του ΔΔ Λευκοθέας της ΠE Σερρών, εκτροχιάστηκαν δύο έμφορτα, με καύσιμα του Ελληνικού Στρατού, βαγόνια.

Τα προαναφερθέντα βαγόνια αποτελούν τμήμα εμπορικής αμαξοστοιχίας αποτελούμενης από συνολικά έντεκα βαγόνια που εκτελούσε μεταφορά φορτίου.

Στο σημείο του εκτροχιασμού μετέβησαν άμεσα η πυροσβεστική υπηρεσία και η αστυνομία προκειμένου να διευθετήσουν θέματα διαρροής καυσίμου από τα εκτροχιασμένα βαγόνια, συνεργεία της ΟΣΕ ΑΕ προκειμένου να διευθετήσουν θέματα βλαβών στην σιδηροδρομική γραμμή και συνεργεία της ΤΡΑΙΝΟΣΕ ΑΕ για την αποκατάσταση, τον εντροχιασμό και απομάκρυνση των βαγονιών.

Σε συνέχεια των ως άνω αναφερομένων ενεργειών και κατόπιν της απομάκρυνσης όλων των βαγονιών από την σιδηροδρομική γραμμή η ΟΣΕ ΑΕ θα εκτιμήσει το εύρος των ζημιών στο δίκτυο και θα μεριμνήσει άμεσα για την αποκατάσταση τους. Ώστε να επανέλθει το ταχύτερο δυνατό η κυκλοφορία στο συγκεκριμένο τμήμα της σιδηροδρομικής γραμμής.

Όλες οι ειδήσεις

Κορονοϊός: Διακόπτονται όλες οι άδειες των εργαζομένων σε ΕΣΥ, ΕΚΑΒ, ΕΟΔΥ από 1η Σεπτεμβρίου

Δολοφονία στη Μεσαρά: Επίθεση στον κατηγορούμενο από συγγενείς του θύματος – Λιποθύμησε η μητέρα του κτηνοτρόφου

Μητσοτάκης για φωτιές: Η συγγνώμη δεν ήταν μόνο αναγνώριση ευθύνης αλλά σύνθημα για δράση

Τσίπρας σε Μητσοτάκη: «Κανένας πρωθυπουργός δεν έκανε τόσο μεγάλη ζημιά σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα»

Σέρρεςτρένο