Ελλάδα|26.08.2021 18:45
950 χρόνια από τη Μάχη του Μαντζικέρτ – Η αρχή της καταστροφής του Βυζαντίου
NewsroomΣτις 26 Αυγούστου 1071 έλαβε χώρα η Μάχη του Μαντζικέρτ ανάμεσα στο βυζαντινό στρατό και τους Σελτζούκους Τούρκους. 950 χρόνια μας χωρίζουν από τη μέρα, που άλλαξε τις ιστορικές εξελίξεις στην περιοχή της Μικράς Ασίας και ως επέκταση σε όλον το μεσαιωνικό κόσμο. Ακόμα και σήμερα η τραγική ήττα των Βυζαντινών αντανακλά στις ισορροπίες του ελληνικού και του τουρκικού κόσμου.
Η εισροή των νομαδικών φυλών σε μια από τις αρχαιότερες εστίες του ελληνικού πολιτισμού τον 11ο αιώνα έφερε ως αποτέλεσμα και τη Γενοκτονία όλων των χριστιανικών πληθυσμών με το κυριότερο τον ελληνικό τον 20ο αιώνα.
Διαβάστε περισσότερα στο pontosnews
Διαβάστε ακόμη
- Θύελλα αντιδράσεων μετά την αποκάλυψη του ethnos.gr για την πρόσληψη της συζύγου του Λαζαρίδη στη θέση του στη ΓΓ Ισότητας
- «Τους έλεγα να πάρουμε ασθενοφόρο και φοβόντουσαν μην μπλέξουν» - Τι κατέθεσε φίλος της Μυρτούς
- Chinamaxxing: Πώς το διαδίκτυο αναδιαμορφώνει θετικά την Κίνα στην κοινή γνώμη των ΗΠΑ
- Η τεχνητή νοημοσύνη ζωντανεύει το μεγαλείο του Μινωικού πολιτισμού - Πώς ήταν η Κνωσός του 1700 π.Χ.