Ελλάδα|27.08.2021 16:34

Καιρός: Καταστροφές άφησε πίσω του το μπουρίνι της Πέμπτης

Newsroom

Ένας αγνοούμενος και σημαντικές καταστροφές είναι ο μέχρι στιγμής απολογισμός από το ισχυρό μπουρίνι που έπληξε την Πέμπτη αρκετές περιοχές της χώρας καθώς Πρέβεζα, Θεσπρωτία, Άρτα, Μαγνησία και Θεσσαλία βρέθηκαν στο «μάτι» της ξαφνικής καταιγίδας.

Στην Αμφιλοχία αγνοείται, από το απόγευμα της Πέμπτης ένας 29χρονος ψαράς που βγήκε με βάρκα στην θαλάσσια περιοχή του Μενιδίου. Για τον εντοπισμό του κινητοποιήθηκε το Λιμεναρχείο Αμφιλοχίας, το οποίο σε συνεργασία με το Λιμεναρχείο Πρέβεζας διεξάγουν θαλάσσιες έρευνες με δυο σκάφη. Στην επιχείρηση αναζήτησης έσπευσε ελικόπτερο, ενώ παράλληλα κινητοποιήθηκαν παραπλέοντα αλιευτικά σκάφη και χερσαία μέσα Αμφιλοχίας και Πρέβεζας. Στην θαλάσσια έρευνα συνέδραμε και ένας δύτης., δίχως μέχρι στιγμής κάποιο αποτέλεσμα.

Ζημιές σε Πρέβεζα, Θεσπρωτία, Άρτα

Στα Ιωάννινα σοβαρές βλάβες από το ισχυρό μπουρίνι υπέστη το δίκτυο της ΔΕΗ και παράλληλα σημειώθηκαν πολλές πτώσεις δέντρων.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ στην Πρέβεζα η ξαφνική καταιγίδα έπληξε όλη την παραλιακή ζώνη από Καστροσυκιά έως τον Μύτικα. Ξεριζώθηκαν δέντρα, παρασύρθηκαν ομπρέλες, ξαπλώστρες στις οργανωμένες παραλίες, ενώ καταστροφές υπέστησαν αρκετές επιχειρήσεις που ασχολούνται με τον τουρισμό.

Ο δήμαρχος Πρέβεζας Νίκος Γεωργάκος έκανε λόγο για καιρικά φαινόμενα που δημιούργησαν χάος. Τόσο ο ίδιος όσο αντιδήμαρχοι και προσωπικό του Δήμου έσπευσαν στα σημεία όπου εντοπίστηκαν οι περισσότερες ζημιές.

Στο ύψος του Λούρου Πρέβεζας, αυτοκίνητο που κινούνταν στην Εθνική Οδό Πρέβεζας-Φιλιππιάδας, εξετράπη της πορείας του και έπεσε σε κολώνα της ΔΕΗ, καταλήγοντας στην αυλή σπιτιού. Ευτυχώς ο οδηγός δεν τραυματίστηκε σοβαρά. Από την πτώση της κολώνας προκλήθηκε διακοπή ρεύματος στο Λούρο.

Παρόμοιο ήταν το σκηνικό στην Θεσπρωτία, όπου από τους δυνατούς ανέμους και την καταιγίδα, στις παραλίες κυρίως της Πέρδικας, καταστράφηκαν ομπρέλες και ξαπλώστρες.

Στην Άρτα, κατά την διάρκεια των έντονων καιρικών φαινομένων, αποκλείστηκε ο δρόμος προς το νοσοκομείο λόγω πτώσης δέντρων, ενώ δέντρα και τέντες έπεσαν πάνω σε σταθμευμένα αυτοκίνητα. Στο ύψος της Λιμίνης τραυματίστηκε οδηγός μοτοσικλέτας που έπεσε πάνω σε δέντρο, το οποίο ο αέρας έριξε στο οδόστρωμα.

Ταυτόχρονα πολλές επιχειρήσεις είδαν τις τέντες τους να καταστρέφονται και τα τραπεζοκαθίσματα να αναποδογυρίζονται. Εν τω μεταξύ για αρκετή ώρα έκλεισε η Εθνική Οδός Πρέβεζας Ιωαννίνων από πτώσεις δέντρων.

Έπεσαν δέντρα στα Τρίκαλα

Iσχυρής έντασης ήταν επίσης η καταιγίδα που σάρωσε το μεσημέρι το νομό Τρικάλων προκαλώντας σοβαρά προβλήματα με πτώσεις δέντρων ακόμη και μέσα στο κέντρο της πόλης και μετατρέποντας δρόμους σε ποτάμια. Στο βίντεο που δημοσίευσε η ιστοσελίδα trikalavoice φαίνεται η ένταση των ακραίων καιρικών φαινομένων.

Μαγνησία: Σάρωσε ξαφνικό μπουρίνι

Δυνατή βροχόπτωση, η οποία ευτυχώς δεν διήρκησε πολύ, ώστε να δημιουργήσει μεγάλα προβλήματα, ξέσπασε το απόγευμα της Πέμπτης 26/8 σε ολόκληρο σχεδόν το Νομό Μαγνησίας και συνοδεύτηκε από ισχυρούς ανέμους. Η Πυροσβεστική Υπηρεσία χρειάστηκε να επέμβει σε 15 περιπτώσεις για κοπές δένδρων στην Πορταριά, στο δρόμο προς Αγριά, στις Αλυκές και μέσα στο Πολεοδομικό Συγκρότημα Βόλου, ενώ, ευτυχώς δεν σημειώθηκαν άλλες ζημιές.

Όλες οι ειδήσεις

Αφγανιστάν – Επίθεση ISIS σε Καμπούλ: Πάνω από 100 νεκροί, παγκόσμια καταδίκη

Κυβέρνηση: Εντείνει το... pressing στους ανεμβολίαστους, απορρίπτει τα οριζόντια μέτρα και ετοιμάζεται για δύσκολο φθινόπωρο

Μήνυμα Τσίπρα σε Πολάκη υπέρ εμβολιασμών

Εύβοια: Στο μικροσκόπιο ο θάνατος του διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Ερέτριας – Τα σενάρια που ερευνώνται

καιρόςζημιέςκακοκαιρία