Ελλάδα|28.08.2021 07:36

Βάσεις 2021: Όνειρα ζωής που έγιναν πραγματικότητα – Τι δηλώνουν οι αριστούχοι

Newsroom

Τέλος μπήκε στην αγωνία χιλιάδων υποψηφίων των Πανελληνίων Εξετάσεων, καθώς το πρωί της Παρασκευής 27 Αυγούστου ανακοινώθηκαν οι βάσεις εισαγωγής στα πανεπιστήμια.

Βάσεις 2021: Τι δηλώνουν οι πρώτοι των πρώτων

Μιλώντας στην ΕΡΤ η Σοφία Βάγια που συγκέντρωσε 19.866 μόρια και πέρασε πρώτη στη Νομική Αθηνών, είπε ότι η Νομική ήταν το όνειρό της από μικρή, καθώς ταίριαζε με την ιδιοσυγκρασία της. Ακόμη, ανέφερε πως είχε κλίση στα θεωρητικά μαθήματα, ενώ ήταν καλή και στον λόγο. Ωστόσο έκρινε πως η Νομική Σχολή ήταν μια καλή επιλογή. Μάλιστα επεσήμανε πως αν και περίμενε ότι είχε γράψει καλά, έμεινε έκπληκτη όταν ανακοινώθηκαν οι βαθμολογίες της. Όσον αφορά το γεγονός ότι έπρεπε να παρακολουθήσει τα μαθήματά της  εν μέσω πανδημίας, δήλωσε ότι με τον καιρό βρήκε τις ισορροπίες της.

Από την πλευρά του, ο Κοσμάς Κατρούνας, ο οποίος συγκέντρωσε 18.945 μόρια και εισέρχεται τρίτος στο τμήμα Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης του ΕΚΠΑ. Μιλώντας και εκείνος στην ΕΡΤ δήλωσε ότι ήταν όνειρο ζωής για εκείνον να εισέλθει στη δημοσιογραφία.

Από το ΕΠΑΛ στην Ιατρική Πατρών με 19.170 μόρια

Η Νάσια Σουβαλιώτη μπορεί πέρυσι να μπήκε πρώτη στη Φαρμακευτική της Πάτρας, δεν εγκατέλειψε όμως ποτέ τον αρχικό της στόχο που ήταν η Ιατρική Πατρών, σύμφωνα με το thebest.gr.

Το στόχο της τον υλοποίησε και με το παραπάνω φέτος, αφού με 19.170 μόρια μπήκε πρώτη από ΕΠΑΛ στην Ιατρική Πατρών, γράφοντας το... εξωπραγματικό 19 στο μάθημα της Έκθεσης. Η Νάσια Σουβαλιώτη, απόφοιτος του Αρσακείου Γυμνασίου Πατρών και του 2ου ΕΠΑΛ Αμαλιάδας, πόλη στην οποία ζει τα τελευταία χρόνια με την οικογένειά της αναφέρθηκε στα πρώτα της συναισθήματα μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων.

Thebest.gr

«Οι κόποι μου σαφώς και ανταμείφθηκαν και με το παραπάνω. Το διάβασμα, η συνεχής προσπάθεια, το κλάμα κάποιες φορές, η κούραση, άξιζαν τον κόπο για να φτάσω σήμερα στον στόχο μου. Θυσίασα πολλά κι όχι μόνο τα δύο τελευταία χρόνια, αλλά όλα τα χρόνια της μαθητικής μου ζωής. Πάντα ήμουν καλή μαθήτρια και αγαπούσα το διάβασμα. Στερήθηκα βέβαια και τις παρέες και τις εξόδους αλλά είχα στόχο», τόνισε χαρακτηριστικά.

Βόλος: Πέρασε πρώτη στo τμήμα Ψυχολογίας του ΕΚΠΑ με 19.488

Όχι μόνο κατάφερε να κόψει το νήμα των πανελλαδικών εξετάσεων πρώτη στα ΓΕΛ της Μαγνησίας, όχι μόνο κατάφερε να εισαχθεί στην πρώτη της επιλογή, που είναι η Ψυχολογία του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, αλλά κατάφερε και την πρώτη θέση εισαγωγής στην εν λόγω σχολή.

Η Κωνσταντίνα Γιαννοπούλου, απόφοιτη του Μουσικού Σχολείου Βόλου με 19488 μόρια έκανε το όνειρό της πραγματικότητα και όπως δήλωσε στο Magnesianews.gr ανυπομονεί να ξεκινήσουν τα δια ζώσης μαθήματα και η νέα της φοιτητική πραγματικότητα.

Όλες οι ειδήσεις

Υποχρεωτικός εμβολιασμός: Ωριμάζουν τα σενάρια για 4 κατηγορίες εργαζομένων

Σωτήρης Τσιόδρας: Άρχων Οφφικιάλος θα χειροθετηθεί από τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο

Κατερίνα Στεφανίδη: Νέα ανάρτηση μετά τις αντιδράσεις για τους εισακτέους στα Πανεπιστήμια

Συγκλονιστική καταγγελία στο ethnos.gr για αστυνομική αυθαιρεσία σε υπόθεση ενδοοικογενειακής βίας

βάσεις πανεπιστήμιαβάσειςπανελλήνιες 2021πανελλαδικές εξετάσεις 2021πανελλήνιες εξετάσεις 2021