Ελλάδα|22.01.2019 15:59

Μπλακ άουτ στα αεροδρόμια Καστοριάς και Κοζάνης από την Πρωτοχρονιά

Τίμος Φακαλής

Οι πολικές θερμοκρασίες που επικρατούν στην Δυτική Μακεδονία από τις αρχές του 2019 και η έλλειψη εκχιονιστικών μηχανημάτων για να καθαριστούν οι αεροδιάδρομοι έβαλαν λουκέτα στα αεροδρόμια Καστοριάς και Κοζάνης. Δεκάδες εμπορικές  πτήσεις έχουν ήδη ματαιωθεί και η αεροπορική σύνδεση προς την Αθήνα αλλά και άλλους προορισμούς έχουν σταματήσει.

Παγωμένες παραμένουν οι πίστες τόσο στον αερολιμένα  Καστοριάς «Αριστοτέλης» και Κοζάνης «Φίλιππος»  ενώ είναι άγνωστο πότε θα ξεκινήσει ο απογχιονισμός τους.  

Σύμφωνα με τους Διοικητές της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας  τα αεροδρόμια παραμένουν κλειστά καθώς κηρύχτηκε άγονος ο διαγωνισμός που έτρεξε τον προηγούμενο μήνα προκειμένου να αναλάβει εξειδικευμένη εταιρία τον αποχιονισμό τους, δεδομένου ότι η εταιρεία  που συμμετείχε στον διαγωνισμό δεν είχε τα κατάλληλα μηχανήματα για τους διαδρόμους 

«Περιμένουμε να λιώσουν τα χιόνια και να ανοίξει το αεροδρόμιο» είπε στο ethnos.gr ο Αερολιμενάρχης Καστοριάς Γιώργος Δαλαγιάννης.  

«Το λουκέτο στο αεροδρόμιο αποτελεί πληγή για ολόκληρη την περιοχή. Δεν πλήττεται μόνο ο τουρισμός αλλά ολόκληρο το επιβατηγό κοινό που θέλει να μετακινηθεί από και προς την περιοχή» δήλωσε ethnos.gr ο δήμαρχος Καστοριάς Ανέστης Αγγελής.  

Έντονη ανησυχία για το λουκέτο στον αερολιμένα «Φίλιππος» εξέφρασε και ο δήμαρχος Κοζάνης Λευτέρης Ιωαννίδης μιλώντας στο ethnos.gr 


χιόνιααεροδρόμιο ΚοζάνηςΑνέστης Αγγελήςαεροδρόμιο Καστοριάς