Ελλάδα|02.09.2021 13:06

Μεσσηνία: Το νέο στοιχείο για τον σύντροφο της 42χρονης που βρέθηκε τσιμεντωμένη

Newsroom

Η υπόθεση με το τσιμεντωμένο πτώμα γυναίκας που εντοπίστηκε σε αυλή σπιτιού στην Άνω Πόλη Κυπαρισσίας προκαλεί σοκ και αποτροπιασμό. Αν και ακόμη δεν έχει ταυτοποιηθεί η σορός, εικάζεται ότι ανήκει στη 42χρονη αγνοούμενη Μόνικα από τη Ρουμανία, η οποία διέμενε με τον σύντροφό της σε αυτό το σπίτι.

Η γυναίκα αγνοείται από τον περασμένο Φεβρουάριο. Οι συγγενείς της δήλωσαν την εξαφάνισή της τέσσερις μήνες αργότερα. Το μακάβριο θέαμα αποκαλύφθηκε όταν οι ιδιοκτήτες του σπιτιού που δεν κατοικούν εκεί μετέβησαν στο οίκημά τους και διαπίστωσαν ότι υπήρχε ένα κομμάτι τσιμέντου, διαφορετικού χρώματος από το υπόλοιπο όπως αναφέρθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star. Κάλεσαν τις αρχές και αποκαλύφθηκε η θαμμένη σορός που βρισκόταν σε προχωρημένη σήψη

Παρόλο που οι Αρχές είχαν ερευνήσει το σπίτι, δεν είχαν παρατηρήσει τη διαφορά στο χρώμα του τσιμέντου. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, οι Αρχές έχουν ένα ακόμη στοιχείο στα χέρια τους, καθώς πληροφορίες θέλουν τον σύντροφο της 42χρονης να είχε επισκεφθεί μάντρα με οικοδομικά υλικά και είχε προμηθευτεί κάποια υλικά. Το τελευταίο διάστημα οι Αρχές είχαν επικεντρώσει τις έρευνες τους σε ένα πηγάδι που βρίσκεται στην περιοχή, καθώς και σε ένα βόθρο, χωρίς ωστόσο να έχουν ευρήματα από τις έρευνες σε αυτά τα σημεία.

Τα έως τώρα στοιχεία δείχνουν μία ακόμα περίπτωση γυναικοκτονίας και όλες οι υποψίες πέφτουν πάνω στον σύντροφο της 42χρονης Μόνικα Γκιους, ο οποίος διέμενε στο σπίτι μαζί της και εδώ και καιρό έχει διαφύγει από την Ελλάδα για τη Ρουμανία. Σύμφωνα με κάτοικο της περιοχής ο οποίος μίλησε στο ethnos.gr, η φυγή του έγινε κατά τη διάρκεια της καραντίνας σε κάποια από τις πολλές μετακινήσεις που έκανε εκτός νομού, επικαλούμενος εργασία.

Σε γυναίκα μέτριου αναστήματος ανήκει ο σκελετός

Σε γυναίκα μετρίου αναστήματος ανήκει ο σκελετός όπως έδειξαν τα πρώτα στοιχεία. Ειδικότερα, όπως ανέφερε στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο ιατροδικαστής του νοσοκομείου Καλαμάτας, Γιάννης Δούζης, «ολοκληρώθηκε η αυτοψία στο χώρο που βρέθηκε ο σκελετός και η εκταφή του, ενώ όπως προέκυψε από τα πρώτα στοιχεία, ο σκελετός ανήκει σε γυναίκα μετρίου αναστήματος».

Όπως πρόσθεσε ο ιατροδικαστής, μιλώντας στο ΑΠΕ - ΜΠΕ, «αύριο πρόκειται να γίνει η ιατροδικαστική εξέταση, ενώ όσον αφορά στην ταυτοποίηση του σκελετού, θα πραγματοποιηθούν εξετάσεις DNA, μέσω των ιστών που έχουν βρεθεί».

Η γυναίκα είχε ζητήσει επανειλημμένα βοήθεια για κακοποίηση

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Μίνας Kαραμήτρου για το OPEN, οι δικαστικές αρχές έχουν κάνει αρκετά βήματα για να βρουν τον ύποπτο, τον οποίο θεωρούν ως τον άνθρωπο που βρίσκεται πίσω από τον θάνατο της γυναίκας. Άμεσα θα αρχίσει η διαδικασία για τον εντοπισμό του και τη σύλληψή του.    

Σύμφωνα με το OPEN, η γυναίκα είχε ζητήσει επανειλημμένα βοήθεια από το τοπικό αστυνομικό τμήμα, καθώς αρκετές φορές είχε καταγγείλει κακοποίηση και ενδοοικογενειακή βία από τον σύντροφό της.

Σύμφωνα με κατοίκους της περιοχής που μίλησαν στο ethnos.gr, δεν ήταν λίγες οι φορές που την είχαν δει με μελανιές στο σώμα της. Παράλληλα αναφέρουν ότι η γυναίκα ήταν μητέρα 3 παιδιών, που είχε αποκτήσει με προηγούμενη σχέση της, τα οποία όμως δεν ζούσαν μαζί της. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι αντιμετώπιζε σοβαρά οικονομικά προβλήματα και εργαζόταν περιστασιακά σε σπίτια της τοπική κοινωνίας σαν καθαρίστρια.

Όλες οι ειδήσεις

Υποχρεωτικός εμβολιασμός: Κοντά στις 6.000 οι αναστολές εργασίας σε υγειονομικούς – Τα επίσημα στοιχεία

Σχολεία - Κορονοϊός: Τα μέτρα που αποφάσισε η επιτροπή των ειδικών

Μεσσηνία: Όλα δείχνουν γυναικοκτονία - Η 42χρονη είχε καταγγείλει κακοποίηση

Κορονοϊός - Εμβόλια: Φρένο από ECDC για τρίτη δόση στον γενικό πληθυσμό

Αφγανιστάν: Χιλιάδες εγκαταλείπουν τη χώρα περπατώντας χιλιόμετρα μέσα στην έρημο

αστυνομίαπτώμαΜεσσηνίαέγκλημαΚυπαρισσία