Ελλάδα|03.09.2021 20:51

Μεταξουργείο: Χημικά της ΕΛΑΣ στην αντιφασιστική συγκέντρωση - Ματαιώθηκε το πέρασμα της Αμάλ

Newsroom

Με ρίψη χημικών από την αστυνομία στην αντιφαιστική συγκέντρωση στο Μεταξουργείο πριν από την εκδήλωση «The Walk» ματαιώθηκε το πέρασμα προσφυγοπούλας - κούκλας Αμάλ από την περιοχή.

Οι δυνάμεις της Αστυνομίας στράφηκαν εναντίον των συγκεντρωμένων με χρήση χημικών και κρότου λάμψης στην πλατεία Καραϊσκάκη ενώ παρενέβησαν και τα ΜΑΤ, με αποτέλεσμα να διαλυθεί η αντιφασιστική συγκέντρωση που βρισκόταν σε εξέλιξη και είχε οργανωθεί ως απάντηση στην συγκέντρωση ακροδεξιών ομάδων στο σημείο.

T

Αναλυτικότερα, στο σημείο ήταν προγραμματισμένη συγκέντρωση ακροδεξιών ομάδων, οι οποίες προσπαθούσαν από νωρίς να ματαιώσουν την εκδήλωση με το πέρασμα της κούκλας - σύμβολο του αγώνα των προσφύγων, η οποία ταξίδεψε από τη Συρία στην Τουρκία και, στη συνέχεια, στη χώρα μας.

T

Η κούκλα αποτελεί μια κίνηση σε ένδειξη αλληλεγγύης στους μετανάστες και τους πρόσφυγες. Η Αμάλ έχει τη μορφή μιας 9χρονης προσφυγόπουλας από τη Συρία που περιπλανιέται στην Ευρώπη διηγούμενη την ιστορία της και ψάχνοντας τη μητέρα της.

Έκκληση στους διοργανωτές του δρώμενου της κούκλας Αμάλ, ώστε να μην ακυρωθεί η επίσκεψη απηύθυνε νωρίτερα ο Αντιφασιστικός Συντονισμός Αθήνας – Πειραιά. Ταυτόχρονα απηύθυνε κάλεσμα σε αντιφασιστική συγκέντρωση στο σημείο, ως απάντηση σε ρατσιστική κινητοποίηση. 

Όλες οι ειδήσεις

Σχολεία - Κορονοϊός: Τι ισχύει για εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους μαθητές

Μίκης Θεοδωράκης: Η δικαστική διαμάχη για την ταφή - Η τελευταία επιθυμία του

Δίωξη για ανθρωποκτονία από αμέλεια στον οδηγό της Ντόρας Μπακογιάννη

Εμβόλιο κατά του καρκίνου ετοιμάζουν επιστήμονες με βάση την τεχνολογία AstraZeneca

ΑμάλΜεταξουργείοΕΛ.ΑΣχημικάεπεισόδια