Ελλάδα|22.01.2019 18:02

Ιωάννινα: Η σβάστικα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο και η απάντηση της Διοίκησης

Newsroom

Άγνωστο πώς και γιατί (όχι ότι αν υπήρχε απάντηση και στα δύο αυτά ερωτήματα θα άλλαζε κάτι από την ουσία της πράξης), κάποιος θεώρησε λογικό να ζωγραφίσει μία σβάστικα με σπρέι στη πόρτα της Διοίκησης του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων. 

Στη θέα του ναζιστικού συμβόλου, η απάντηση της Διοίκησης ήταν και άμεση αλλά και αιχμηρή, όπως άλλωστε αρμόζει σε τέτοιες καταστάσεις. Το δελτίο Τύπου που δημοσιεύτηκε αναφέρει τα εξής: «Μέσα στο κλίμα εθνικιστικού παροξυσμού που επικρατεί το τελευταίο διάστημα στη χώρα μας κάποιοι βρήκαν την ευκαιρία να αφήσουν το μισητό ναζιστικό αποτύπωμά τους στην πόρτα του γραφείου της Διοίκησης του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ιωαννίνων». 

Και συνεχίζει: «Ό,τι κι αν κάνουν τα απόβλητα των κοινωνιών και της ιστορίας, δεν μπορούν να φοβίσουν κανέναν. Ας αναλογιστούν τις ευθύνες τους όσοι με τη στάση τους, τους δίνουν τροφή και χώρο να αναθαρρήσουν». 

Ανακοίνωση εξέδωσαν και οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου, καταδικάζοντας «απερίφραστα την πρωτοφανή για τα ιστορικά χρονικά του νοσοκομείου, αήθη επίθεση προς τη Διοίκηση του Ιδρύματος και την αποτύπωση της ναζιστικής σβάστικας στην πόρτα των γραφείων της». 

«Το Νοσοκομείο αποτελεί χώρο που διακονείται ο άνθρωπος και δη ο πάσχων άνθρωπος και τέτοιες αχαρακτήριστες ενέργειες δεν έχουν καμία απολύτως θέση, όπως δεν έχουν και στο σύνολο της Ελληνικής Επικράτειας, η οποία υπέστη τα πάνδεινα από τη Ναζιστική Κατοχή. Οι ενέργειες αυτές επιστρέφουν προς τους δράστες τους, οι οποίοι χαρακτηρίζονται επιεικώς "νοσηροί και διαταραγμένοι», καταλήγει η ανακοίνωση. 

νοσοκομείοΙωάννινασβάστικαανακοίνωση