Ελλάδα|05.09.2021 23:19

Εικονικοί εμβολιασμοί: Πού στρέφεται η έρευνα μετά το σκάνδαλο στην Καρδίτσα

Newsroom

Εκτενείς είναι οι έρευνες που γίνονται για την εξιχνίαση της υπόθεσης με τα ψεύτικα πιστοποιητικά εμβολιασμού κατά του κορονοϊού που εξέδιδε διοικητική υπάλληλος στο Κέντρο Υγείας Παλαμά στην Καρδίτσα.

Πού εστιάζει η έρευνα 

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Μίνας Καραμήτρου και του OPEN TV, η έρευνα που πραγματοποιείται αυτή την ώρα κινείται σε 2 επίπεδα. Το πρώτο στοιχείο που θέλουν να εξακριβώσουν οι Αρχές είναι ο τρόπος με τον οποίο απέκτησε πρόσβαση στους κωδικούς η γυναίκα. Κατά πάσα πιθανότητα υπήρχε ένας ή πολλοί συνεργοί, αφού οι ειδικοί έχουν καταλήξει πως η ίδια δεν θα μπορούσε να έχει σπάσει μόνη της τους κωδικούς και να μπαίνει στο σύστημα.

Το δεύτερο και πιο ουσιαστικό σκέλος της έρευνας έχει να κάνει με το αν η υπάλληλος δρούσε με οικονομικό όφελος, δεδομένου ότι και τα έγγραφα που εκείνη παραχώρησε ήταν πολλά. Μάλιστα αναμένεται σε βάθος χρόνου να προκύψουν κι άλλα. Ήδη μιλάμε για 47 περιπτώσεις μέσα σε ένα μήνα. 

Οι Αρχές, που είναι πολύ κοντά στον εντοπισμό του ατόμου που ίσως τη βοήθησε, ενώ δεν αποκλείουν να ασκηθεί ποινική δίωξη στην υπάλληλο με την κατηγορία της διάδοσης του κορονοϊού, αφού με την υπόθεση θα ασχοληθεί η εισαγγελία. 

Ποινική δίωξη δεν αποκλείεται να ασκηθεί και στα 47 άτομα που πήραν τις ψεύτικες βεβαιώσεις. Για να διαπιστωθεί εάν όντως υπήρξε οικονομικό όφελος πίσω από αυτή την ιστορία, πρόκειται να ανοίξουν και τραπεζικοί λογαριασμοί ώστε να δουν πότε έγιναν καταθέσεις και εάν υπήρξε κάποια διαδικασία από την πλευρά των ατόμων που πήραν τα πλαστά πιστοποιητικά, με την υπάλληλο ή με άλλους υπαλλήλους που πιθανόν είναι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση.

Όλες οι ειδήσεις

Μίκης Θεοδωράκης: Στον Γαλατά Χανίων θα γίνει η ταφή του

Κορονοϊός: 1.291 κρούσματα, 43 θάνατοι, 381 διασωληνωμένοι

Κορονοϊός – Αισιόδοξη πρόβλεψη Τζανάκη: Αποκλιμάκωση τον Σεπτέμβριο με κάτω από 2.500 κρούσματα

Σχολεία: Aλλαγές στην ύλη, φρένο στα self test «μαϊμού» και ψυχολόγοι

Φοιτητικά σπίτια στην Αθήνα: Πού έχει ευκαιρίες - Πίνακας με τιμές

εμβόλιαεμβολιασμόςΚαρδίτσαπιστοποιητικόΚορονοϊός