Ελλάδα|30.10.2018 15:23

Κανονικά λειτουργούν τα σχολεία στη Ζάκυνθο

Newsroom

Έπειτα από την ολοκλήρωση των ελέγχων από ειδικό κλιμάκιο μηχανικών που είχε σπεύσει στο νησί μετά τον ισχυρό σεισμό των 6,4 Ρίχτερ, αποφασίστηκε να λειτουργήσουν από την Τετάρτη, 31 Οκτωβρίου, κανονικά όλα τα σχολεία.

Το μοναδικό σχολικό κτίριο που θα παραμείνει κλειστό είναι αυτό του Νηπιαγωγείου Αμπελοκήπων λόγω των σοβαρών ζημιών που έχει υποστεί από τον σεισμό.  

Πάντως, το πρωί της 30ης Οκτωβρίου σημειώθηκε στο νησί νέα ισχυρή σεισμική δόνηση 5,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ. 

Σύμφωνα με ανακοίνωση που δημοσιοποίησε το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, ο νέος σεισμός στο Ιόνιο πέλαγος σημειώθηκε σε μια περιοχή 48 χιλιόμετρα δυτικά-νοτιοδυτικά της Ζακύνθου και 294 χιλιόμετρα δυτικά της Αθήνας. «Είναι ένα πολύ καλό νέο» δήλωσε ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ, Ευθύμιος Λέκκας καθώς, όπως εξήγησε, ο σεισμός εκτόνωσε ένα πολύ μεγάλο ποσό ενέργειας. «Με βάση αυτά τα δεδομένα ψαλιδίζονται οι πιθανότητες να έχουμε έναν μεγαλύτερο σεισμό» πρόσθεσε ο κ. Λέκκας. «Υπολογίζαμε με βάση όλα τα διεθνή μοντέλα ότι ο πρώτος μεγάλος μετασεισμός θα ήταν της τάξης των 5,7 έως 5,9 Ρίχτερ, γιατί θα έπρεπε να είναι 10% μικρότερος από τον αρχικό κύριο σεισμό. Η μετασεισμική ακολουθία δούλευε με μικρότερους μετασεισμούς», συμπλήρωσε ο κ. Λέκκας.

σεισμός Ζάκυνθος