Ελλάδα|30.10.2018 15:29

Συμπαράσταση της Βουλής σε άτομα με αναπηρία

Κατερίνα Τζαβάρα

Τα αιτήματα και την αγωνία τους για την ανεύρεση χώρων μετεγκατάστασης μετέφεραν στη Βουλή των Ελλήνων εκπρόσωποι του Συλλόγου Ατόμων με Αυτισμό «Νίκη» και του Συλλόγου Ατόμων με Σκλήρυνση κατά πλάκας. Το πρόβλημα έχει προκύψει λόγω της ανάγκης απομάκρυνσής τους από το πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού, όπου στεγάζονται.

Στη συνάντηση, τον πρόεδρο της Βουλής Νικόλαο Βούτση εκπροσώπησαν οι βουλευτές, Νικόλαος Μανιός, Δημήτριος Μάρδας και Ελισσάβετ Σκούφα και τόνισαν στους εκπροσώπους των φορέων ότι το Κοινοβούλιο στέκεται ηθικά και πρακτικά στο πλευρό όσων στηρίζουν άτομα με αναπηρία και ως εκ τούτου θα έχουν την αμέριστη συμπαράσταση και αρωγή του.

Ο Επιστημονικός Σύνδεσμος Προσαρμοσμένων Δραστηριοτήτων «Νίκη»- Victor Artant υποστηρίζει με τις υπηρεσίες του άτομα που είναι στο φάσμα του αυτισμού, μέσω εκπαιδευτικών, θεραπευτικών και ψυχαγωγικών προγραμμάτων, ενώ στο Ειδικό Σχολείο ολοήμερης λειτουργίας του Συνδέσμου φοιτούν 50 άτομα με αυτισμό, από 13 έως 50 ετών.

Ο Σύλλογος Ατόμων με Σκλήρυνση κατά πλάκας απαρτίζεται από 2.000 μέλη και έχει ιδρυθεί αποκλειστικά από ασθενείς, με σκοπό την εξυπηρέτηση, ενημέρωση και υποστήριξή τους, σε όλο το φάσμα των αναγκών τους, καθώς και την ενημέρωση του ευρύτερου κοινού για την ασθένεια.

ΑμεΑΒουλήαυτισμός